EL: Teo pobedio za svoju Zvezdu

Izvor: B92, 22.Mar.2017, 19:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EL: Teo pobedio za svoju Zvezdu

Košarkaši CSKA iz Moskve savladali su na svom terenu ekipu Darušafake u meču 27. kola Evrolige – 95:85 (47:35).

Izabranici Dimitrisa Itudisa od samog starta meča opravdali su ulogu favorita i već posle 20 minuta igre stekli 12 poena prednosti (47:35).

Međutim, ekipa koja je u prvom okršaju uspela da nanese prvi poraz ’Armejcima’ probudila se u trećoj deonici i smanjila dvocifrenu prednost domaćina na plus šest.

Ipak, CSKA nije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dozvolio protivniku da se rezultatski približi i u poslednjih deset minuta došao do velike prednosti koja je bila nedostižna za turski klub.

’Armejce’ je do pobede predvodio sjajni srpski košarkaš Miloš Teodosić koji je ostvario dabla-dabl sa 20 poena i deset asistencija.

Kapiten 'Orlova' fenomenalno je šutirao iz igre, 3/3 za dva poena, 4/6 van linije za tri poena, kao i 2/2 sa linije penala. Pratili su ga Nando De Kolo i Kajl Hajns sa po 17 poena.

U ekipi Dejvida Blata, istakao se Skot Vilbekin sa 26 poena, a dvocifreni su bili Vil Klajburn sa 13, dok su Bred Vojnamejker, Aldemir Furkan (deset uhvaćenih lopti) i Džejms Anderson ubacili po deset.

CSKA je prvi na tabeli Evrolige sa skorom od 20 pobeda i sedam poraza, dok je turska ekipa deveta sa 13 trijumfa i 14 poraza.

Poraz Darušafake u Moskvi znači i definitivan plasman Fenerbahčea, Baskonije i Panatinaikosa u Top 8.

Crvena zvezda sada ima dve pobede više, ali i utakmicu manje od Darušafake, a ukoliko u "Kombank areni" savladaju Olimpijakos, biće na korak od Top 8 faze jer će na tri utakmice do kraja imati tri trijumfa više.

.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Teodosić pobedio za svoju Zvezdu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Mar.2017

Košarkaši CSKA iz Moskve savladali su na svom terenu ekipu Darušafake u meču 27. kola Evrolige – 95:85 (47:35)...Izabranici Dimitrisa Itudisa od samog starta meča opravdali su ulogu favorita i već posle 20 minuta igre stekli 12 poena prednosti (47:35)...Međutim, ekipa koja je u prvom okršaju...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.