Izvor: RTS, 04.Feb.2022, 15:03

EK: Neprihvatljiva odluka Rusije da zabrani rad Dojče veleu

Evropska komisija ocenila je kao "neprihvatljivu i neopravdanu” odluku ruskih vlasti da zabrane nemačkom javnom servisu Dojče vele da se emituje u Rusiji i da zatvori njihovu kancelariju u Moskvi.
Portparol EU, Peter Stano rekao je da je "reakcija ruskih vlasti, nažalost, još jednom ilustruje njihovo kontinuirano kršenje slobode medija i nepoštovanje nezavisnosti medija".

Stano ocenjuje da se zabrana rada nemačkom Dojče >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << vele servisu ne može porediti sa odlukom Nemačke da zbog nepostojanja validne dozvole zabrani rad ruskom emiteru Raša tudej u Nemačkoj.
"Solidarni smo sa Dojče veleom i njegovim osobljem u Rusiji i nastavićemo da pratimo situaciju. Očekujemo da će Dojče vele imati pun i pravičan pristup pravnim koracima kako bi osporio ovu neopravdanu odluku", zaključio je Stano.
Pogledaj vesti o: Moskva,   Evropska Unija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.