Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Avg.2008, 15:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dva ruska oficira poginula u Čečeniji

MOSKVA - Dva ruska vojna oficira su danas poginula u Čečeniji kada je njihov oklopni transporter razneo eksploziv, javila je ruska agencija Interfaks.

Ruski zvaničnici su ranije rekli da očekuju više napada pobunjenika posle ruskeog napada na Gruziju, bivšu sovjetsku republiku koja se graniči sa Čecenijom.

Ruski major i poručnik su poginuli, a dva oficira su ranjena kada su pod njihovim vozilom danas >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << eksplodirale dve bombe.

Pobunjenici na jugu pokrajine Ingušetije su u petak, u napadu na ruski vojni konvoj, ubili jednog i ranili tri vojnika, javio je Interfaks.

Napadi na policiju, zvaničnike i vojnike su uobičajeni u ruskom delu severnog Kavkaza koji se granici sa Gruzijom. Vlasti kažu da su za napade odgovorni "kriminalni elementi" i muslimanski pobunjenici, ali njihovi kritičari kažu da su uzrok siromaštvo, korupcija i masovna zloupotreba vlasti.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.