Dva aviona poletela; Jedan ide ka Moskvi, a u njemu je Prigožin? FOTO

Izvor: B92, 28.Jun.2023, 10:19

Dva aviona poletela; Jedan ide ka Moskvi, a u njemu je Prigožin? FOTO

Privatni avion za koji se veruje da ga koristi šef paravojne formacije Vagner Jevgenij Prigožin poleteo je s vojnog aerodroma u Belorusiji i krenuo ka Moskvi.

Kako je izvestila organizacija Beloruski Gajun, poslovni avion poleteo je u 22.40 po lokalnom vremenu i uputio se prema Rusiji.

"Prigožinov avion ostao je na aerodromu Mačulišči 14 sati i 59 minuta. Leteći iznad moskovske oblasti, avion je isključio >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << transpondere", pojašnjava se dalje.

Pored Prigožinovog aviona sa aerodroma je poleteo i drugi poslovni avion pod brojem RA-02878 koji je u Mačulišči stigao iz Sankt Peterburga. Ovaj avion se nakon poletanja sa beloruskog aerodroma zaputio ka ovom ruskom gradu.

Inače, ranije je saopšteno da je avion u kojem se nalazio i Prigožin napustio teritoriju Rusije te se zaputio prema glavnom gradu Belorusije.

Nakon pobune Vagnera proteklog vikenda, Kremlj i ova paravojna formacija navodnu su postigli dogovor koji uključuje i to da Jevgenij Prigožin napusti teritoriju Rusije i odseli u Belorusiju.

Pojedini mediji već su ranije izvestili da je Prigožin viđen u Minsku, tačnije u hotelu na periferiji grada. Ono što je mnoge zainteresovalo jeste i to da li se u avionu koji je sinoć poleteo iz Minska nalazio i sam Prigožin koji je, bar prema saopštenjima Kremlja, za sada "nepoželjan" na ruskoj teritoriji.

Inače, ista stranica koja je pratila let Prigožinovog aviona saopštila je da je Lukašenko navodno već održao sastanak sa Prigožinom na teritoriji Belorusije.

"Lukašenko je proveo pet sati u blizini Zaslavskog jezera, a 39 minuta kasnije dva aviona, među kojima i Prigožinov, napustili su područje aerodroma Mačulišči", navodi se.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.