Doktor Ala Iljinična ima 89 godina, a i dalje operiše

Izvor: Vostok.rs, 12.Feb.2017, 08:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Doktor Ala Iljinična ima 89 godina, a i dalje operiše

Ala Iljinična, koja već 68 godina radi kao lekar, još uvek operiše i prima pacijente, a u svojoj karijeri je obavila više od 10 hiljada operativnih zahvata.

Doktork Ala ima 89 godina i smatra da je tajna njene dugovečnosti to što je uvek bila okružena životinjama. Kod kuće živi sa nekoliko mačaka koje joj pomažu da se opusti nakon teškog dana. Ona se uvek trudi da pomogne, ne samo ljudima, već i napuštenim životinjama.



„Živim u ljubavi sa svim životinjama“, smeje se Ala, odgovarajući na pitanje o tajni njene dugovečnosti.

Ala Iljinična se rodila u Rjazanju, zatim se preselila u Moskvu na studije medicine. Sada radi i operiše u poliklinici u rodnom gradu gde je smatraju najboljim hirurgom. Pre dve godine je dobila nagradu u nominaciji „za odanost profesiji“.




Doktor ala kaže: "Nemam šta da radim u penziji i zato radim. Doktor - to nije samo profesija to je način života. Zašto bi inače hirurg živeo, ako ne radi? "

Prosečno Rusi idu u penziju sredinom pedesetih godina - ali ne i Ala koja u 89. godini i dalje radi.



Za dugvečnost kaže da nema nikakvih tajni: "Nisam našla nikakvu tajnu dugovečnosti. Jedem sve, smejem se puno, ali i plačem."

"Ja radim zato što mi je to zanimljivo, ali i zato što želim da pobedim. Volim da pomažem ljudima. Postoje ljudi koje sam spasila pre mnogo godina, kada niko drugi nije hteo da ih operiše. Uspela sam, a neki su i dalje živi i imaju odraslu decu.", kaže doktor Ala.

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.