Dok vojska ispaljuje rakete, deca će pratiti nastavu: Počinje izgradnja podzemnih škola u Harkovu

Izvor: B92, 17.Nov.2023, 14:44

Dok vojska ispaljuje rakete, deca će pratiti nastavu: Počinje izgradnja podzemnih škola u Harkovu

U Harkovu je počela izgradnja podzemnih škola koje će deci omogućiti bezbedan povratak na nastavu dok se sukob sa Moskvom nastavlja.

Dve škole, od kojih svaka može da primi do 500 osoba, trenutno su u izgradnji i moći će da izdrže direktne napade, izjavio je glavni regionalni arhitekta Anton Korotkovskih.

"Ove strukture će biti opremljene svim što je potrebno za proces učenja", rekao je on u intervjuu za britansku agenciju.

Škole u ​​regionu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koji ima oko 2,5 miliona ljudi, samo 32 kilometra od granice sa Rusijom, bile su prinuđene na onlajn učenje nakon ruskog napada u februaru 2022. godine, preneo je Rojters.

Do kraja sledeće godine planira se izgradnja još izvesnog broja škola, a kako je naveo Korotkovskih, 817 obrazovnih objekata širom harkovskog regiona je oštećeno ili uništeno tokom ruskih napada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.