Petak, 17.11.2023.

13:49

Dok vojska ispaljuje rakete, deca će pratiti nastavu: Počinje izgradnja podzemnih škola u Harkovu

U Harkovu je počela izgradnja podzemnih škola koje će deci omogućiti bezbedan povratak na nastavu dok se sukob sa Moskvom nastavlja.

Izvor: Tanjug

Dok vojska ispaljuje rakete, deca će pratiti nastavu: Počinje izgradnja podzemnih škola u Harkovu
Foto: Shutterstock/Chernova Yuliia

Dve škole, od kojih svaka može da primi do 500 osoba, trenutno su u izgradnji i moći će da izdrže direktne napade, izjavio je glavni regionalni arhitekta Anton Korotkovskih.

"Ove strukture će biti opremljene svim što je potrebno za proces učenja", rekao je on u intervjuu za britansku agenciju.

Škole u ​​regionu koji ima oko 2,5 miliona ljudi, samo 32 kilometra od granice sa Rusijom, bile su prinuđene na onlajn učenje nakon ruskog napada u februaru 2022. godine, preneo je Rojters.

Do kraja sledeće godine planira se izgradnja još izvesnog broja škola, a kako je naveo Korotkovskih, 817 obrazovnih objekata širom harkovskog regiona je oštećeno ili uništeno tokom ruskih napada.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nešto se sprema... Bunkeri i rovovi na granici?

Poljska je počela da postavlja još veći broj metalnih barijera duž svoje granice sa Belorusijom kako bi odvratila nelegalnu migraciju i planira da ojača granicu sa Rusijom, saopštilo je danas poljsko Ministarstvo odbrane.

19:38

9.5.2024.

1 d

Svet

Amerika se predomislila: "Povlačimo"

Sjedinjene Američke Države su povukle licence kompanijama kao što su Intel i Kvalkom za isporuku 4G čipova za laptopove i mobilne telefone kineskom proizvođaču telekomunikacione opreme Huavei Technologies, ​​rekla su tri izvora.

9:51

9.5.2024.

1 d

Podeli: