Dobit Moskovske berze 42 odsto

Izvor: GdeInvestirati.com, 19.Nov.2014, 15:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dobit Moskovske berze 42 odsto

MOSKVAMoskovska berza je u trećem tromesečju ove godine povećala čistu dobit 42,4% u poređenju sa istim periodom lane, na 4,06 milijardi rubalja (69 miliona evra).

Rezultat je prevazišao očekivanja analitičara finansijskih kompanija u anketi agencije Interfaks, koji su u proseku predviđali dobit od 3,57 miliona rubalja.

"Za nas je ovo tromesečje rekordno i govori o tome da imamo >> Pročitaj celu vest na sajtu GdeInvestirati.com << instrumente koji dobro rade", rekao je finansijski direktor Moskovske berze Jevgenij Fetisov novinarima.

U poređenju sa prethodnim tromesečjem neto profit u trećem kvartalu je povećan 17 odsto. Za devet meseci ove godine Moskovska berza je ostvarila čistu dobit od ukupno 10,71 milijardu rubalja, 22,8 odsto više nego u istom periodu lane.

Dobit po akciji povećana je u trećem kvartalu 41,1 odsto na godišnjem nivou, na 1,82 rublje po akciji, preneo je Interfaks.

Nastavak na GdeInvestirati.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GdeInvestirati.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GdeInvestirati.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.