Dimitrov kuca na vrata prvog tima

Izvor: Sportski Žurnal, 06.Feb.2011, 12:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dimitrov kuca na vrata prvog tima

Inđija ne bi trebalo da brine za budućnost! Nekoliko talentovanih fudbalera, stasalih u omladinskoj školi zeleno–belih i pod stručnim nadzorom Vladimira Pročikevića, najbližeg saradnika trenera Zorana Jankovića, nagovestili su ogroman potencijal i tokom jeseni već osetili barut superligaških utakmica.

Napadač Milan >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << Bubalo, strelac tri prvenstvena gola, prvi je među jednakima, dok će se tek čuti za Bojana Dubajića, Srđana Dimitrova, Danila Markovića, Vojislava Blagojevića i Darka Lemajića!
Na prijateljskoj utakmici protiv Lokomotive iz Moskve pažnju na sebe skrenuo je  Srđan Dimitrov ili kako ga saigrači iz milošte zovu – Pišta. Leteo je po terenu, driblao, centrirao, čak i zapretio udarcem sa distance Rusima...
Često igram „Fifu“ sa Lokomotivom, a sada sam doživeo da vodim duele sa Torbinskim, Sičevim, Loškovom i drugovima. Bilo je dobro, pogotovo u prvom poluvremenu kada smo bili čak i bolji rival – zadovoljan je prvom nedeljom rada u Španiji mladi Dimitrov.
Odlično se snalazite na dve pozicije u timu, na mestima desnog beka i desnog ofanzivnog veziste?
Prodori uz aut–liniju su moja specijalnost. Volim, ipak, više da igram na sredini terena, ali biće kako šef Janković kaže.
Na elitnoj sceni ste debitovali protiv Vojvodine u Novom Sadu?
Tadašnji trener Saša Nikolić mi je ukazao priliku i protiv Smedereva u poslednjem kolu. Nadam se da ću uskoro zalaganjem na treninzima i partijama na prijateljskim utakmicama protiv jakih rivala zaslužiti mesto startera.
Može li Inđija do opstanka?
Naravno. Imamo dobru ekipu, pojačali smo se sa nekoliko iskusnijih igrača, a tu smo i mi klinci iz omladinske škole da pokažemo šta znamo i izborimo da i sledeće godine igramo u društvu Crvene zvezde i Partizana.
Da li vam prijaju reči Predraga Kodža, legende inđijskog fudbala: „Biće Pišta igračina“?
Kako to lepo zvuči! Kodžo je moj idol – sijao je od sreće Srđan Dimitrov, uz pitanje da li je to Kodžo zaista i izjavio.
A kad majstor poput Kodža nešto tvrdi...

Nastavak na Sportski Žurnal...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.