Izvor: Nezavisne Novine, 05.Avg.2016, 13:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Desetine hiljada Rusa traže od Putina da smijeni Medvedeva

MOSKVA - Više od stotinu hiljada Rusa potpisalo je peticiju kojom se ruski predsjednik Vladimir Putin poziva da smijeni premijera Dmitrija Medvedeva, čiji su komentari o platama nastavnog osoblja izazvali gnev javnosti ranije ove nedelje, javlja danas AP.

Na pitanje učitelja iz siromašnog regiona Dagestana zašto je nastavno osoblje plaćeno upola manje nego policajci, Medvedev je oštro odgovorio da >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << podučavanje nije posao za one koji žele da se obogate, i da jedan mlad i energičan muškarac uvek može da zaradi novac sa strane, navodi američka agencija.

Kako je navedeno na sajtu ćange.org, gde je objavljena onlajn peticija, zahtjev Putinu da otpusti Medvedeva do danas je privukao više od 160.000 potpisa.

U peticiji se kaže da neko ko "učiteljima poručuje da zarade novac sa strane" ne bi trebalo da vodi kabinet.

Medvedev je bio predsjednik Rusije od 2008. do 2012. godine, podsjeća AP.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Desetine hiljada Rusa traže od Putina da smeni Medvedeva

Izvor: NoviMagazin.rs, 05.Avg.2016

Više od stotinu hiljada Rusa potpisalo je peticiju kojom se ruski predsednik Vladimir Putin poziva da smeni premijera Dmitrija Medvedeva, čiji su komentari o platama nastavnog osoblja izazvali gnev javnosti ranije ove nedelje, javlja danas AP...Na pitanje učitelja iz siromašnog regiona Dagestana...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.