Dejan Milenković nagrađen na Festivalu Art Balkan u Moskvi

Izvor: juGmedia, 29.Apr.2018, 12:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dejan Milenković nagrađen na Festivalu Art Balkan u Moskvi

Ovaj umetnik u tehnici duboreza u drvetu po treći put učestvuje na prestižnoj izložbi u ruskoj prestonici, gde je ove godine dobio počasnu gramotu za izuzetne ocene od strane ruskih umetnika i profesora fakulteta.

Dejan Milenković iz Predejana kod Leskovca je na Art Balkanu izložio četiri svoja rada, pejzaže manastira Ostrog, portret u minijaturi patrijarha Pavla, grb Rusije i ikonu svetog Nikole.

Nagrađen sam počasnom gramotom za učešće >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << na Međunarodnom festivalu Art Balkan i dobio sam diplomu od Ministarstva obrazovanja i nauke Ruske Federacije i državnog univerziteta A. N. Kasigina za učešće u žiriju konkursa Art Balkan 2018.“, objašnjava za Jugmediu.

Bio je jedini predstavnik Srbije koji je izlagao svoje radove u duborezu.

Svi su bili mojim radovima najiskrenije oduševljeni. Pomenuo bih pre svega Svetlanu Orlovu Solo koja je glavni pokretač organizacije i međunarodne grupe umetnika SOLO čiji je i predsednik, a ja prvi zamenik i predstavnik za Srbiju. Izuzetna mi je čast što sam imao podršku naše ambasade u Moskvi gde je bila prisutna gospođica Olgica Jovanović“, kaže Milenković za Jugmediu.

Festival Art Balkan, na kome je Milenković svojim delima dočarao deo Srbije, održan je u moskovskom Domu nacionalnosti.
Pogledaj vesti o: Leskovac,   Slava Sveti Nikola

Nastavak na juGmedia...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.