Dečiji crkveni hor Branko predstvljao je Srbiju na gala Bozićnom koncertu u Rusiji (VIDEO)

Izvor: NTV.rs, 24.Jan.2015, 17:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dečiji crkveni hor Branko predstvljao je Srbiju na gala Bozićnom koncertu u Rusiji (VIDEO)

Na poziv Moskovske patrijaršije, niški Dečiji crkveni hor Branko predstvljao je Srbiju na gala Bozićnom koncertu u Rusiji.
To je bio jedini hor izvan Rusije i kako ističe 40 mladih horista, najbolja nagrada od njihovog domaćina su bile gostoprimstvo i ovacije. Sledeći put crkveni hor Branko nastupa za Nišlije, 26. januara na Svetosavskoj akademiji u Domu vojske.

Mladi horisti prezadovoljni su nastupom i prvom posetom Rusiji. Kako kažu organizacija njihovog boravka u >> Pročitaj celu vest na sajtu NTV.rs << Moskvi premašila je njihova očekivanja.
Ideju o nastupu u Moskvi dali su bajkeri niške podružnice ruskog moto kluba Noćni Vukovi. Ubrzo je stigao poziv od Moskovske patrijaršije, kao i blagoslov sprskog patrijarha Irineja i episkopa niškog Jovana. Pakovanje, letenje avionom do Moskve, a potom pevanje i druženje na kocnertu sa 400 pevača iz različitih ruksih ansambala postali su stvarnost.
Dečiji crkveni hor Branko, koji kroz duhovnu muziku, neguje srpsku tradiciju, sledeći put nastupaju na Svetosavskoj akademiji 26. januara u Domu Vojske.

Nastavak na NTV.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NTV.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NTV.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.