Dan pobede u Moskvi: Vučić će tokom šetnje nositi sliku svog dede, a Putin fotografiju oca

Izvor: Press, 09.Maj.2018, 13:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dan pobede u Moskvi: Vučić će tokom šetnje nositi sliku svog dede, a Putin fotografiju oca

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je danas, na poziv predsednika Rusije Vladimira Putina, vojnoj paradi povodom proslave Dana pobede nad fašizmom u Moskvi.
Foto:Blic.rs
Inače vojnoj paradi, pored Vučića, od stranih zvaničnika prisustvovao je još samo izraelski premijer Benjamin Netanjahu.
Foto: screenshot
Kako saznajemo, Vučić je tokom šetnje >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << "Besmrtni puk" u Moskvi nositi fotografiju svog dede, kog su u Drugom svetskom ratu ubile ustaše, a Putin sliku svog oca.
Foto: RAS Srbija
Fotografija Anđelka Vučića koju će predsednik nositi tokom parade u Moskvi
- I moji roditelji su našli fotografiju pokojnog dede kojeg su ustaše ubile, tako da ću ja ići pored predsednika Putina da pokažem da želimo da sačuvamo pamćenje na one koji su stradali od fašizma u to teško vreme i sa željom da se to vreme nikada ne ponovi - naglasio je Vučić.

Foto: Profimedia
Aleksandar Vučić i Vladimir Putin

Predsednik Srbije je sa svojim ruskim kolegom i premijerom Izraela Benjaminom Netanijahu položio venac na spomenik Neznanom junaku, kada su intonirane himne sve tri države, a potom i cvet na spomen ploče gradova heroja.
Foto: I. M. Jasnić / RAS Srbija
Polaganje venaca na spomenik Neznanom junaku
Takođe, predsednik Srbije prisustvovaće i prijemu u Velikom kremljanskom dvorcu.
Foto: MAXIM SHIPENKOV / EPA;

Predsednik Vučić najavio je, u izjavi novinarima, da je pozvan od predsednika Putina da učestvuje i u u tradicionalnoj šetnji povodom obeležavanja godišnjice pobede nad fašizmom - "Besmrtni puk".


Vučić je rekao da je velika čast za Srbiju što će njen predsednik prisustvovati vojnoj paradi koja se u Moskvi tradicionalno održava povodom Dana pobede nad fašizmom u Drugom svetskom ratu.
Foto: Reuters
Vojna parada u Moskvvi
Povodom učešća u šetnji "Besmrtni puk", koja je deo obeležavanja Dana pobede, rekao je da će u koloni biti sa stotinama hiljada građana koji nose portrete svojih rođaka, koji su učestvovali u Velikom otadžbinskom ratu.

Foto: EPA / RAS Srbija
Predsednik Srbije razgovarao je večeras sa predsednikom Rusije najpre u četiri oka, a zatim i na radnoj večeri, o bilateralnim odnosima, ekonomskoj i vojnoj saradnji, a pre svega o Kosovu i Metohiji.
Pogledaj vesti o: Moskva,   Vladimir Putin,   Vojna parada

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić: Učvrstili smo prijateljstvo i saradnju s Rusijom

Izvor: RTS, 09.Maj.2018

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je u Moskvi da je za naš narod važno da je Srbija učvrstila svoje prijateljstvo i saradnju sa Rusijom i da je sa predsednikom Ruske Federacije razgovarano i dogovarano oko ključnih pitanja za Srbiju. Vučić kaže da mu se Putin, tokom predstavljanja...

Nastavak na RTS...

Putin Vučiću dao da pet minuta upravlja Rusijom, ali iz njegove ruke

Izvor: Njuz.net, 09.Maj.2018

MOSKVA, 9. maj 2018, (Njuz) – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić imao je priliku da na pet minuta upravlja Rusijom, nakon što mu je to, doduše iz njegove ruke, dozvolio ruski predsednik Vladimir Putin.. Predsednik Putin je na paradi povodom Dana pobede nad fašizmom upitao predsednika Vučića...

Nastavak na Njuz.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.