DVOJNIK BEOGRADA

Izvor: Kurir, 01.Avg.2010, 14:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DVOJNIK BEOGRADA

Ruski Nižnji Novgorod i srpski Beograd skoro su identični gradovi. Dve reke, aerodrom, mostovi, tvrđava... sve je kao preslikano

Neverovatno! Naš grad ima dvojnika u Rusiji! Ako se slučajno zateknete u Nižnjem Novgorodu, nedaleko od Moskve, bez brige - nećete se izgubiti! Ovaj grad je dvojnik Beograda!

Krenete li njihovom „Knez Mihailovom", stižete do Kremljin tvrđave, koja je ista kao naša Kalemegdanska. >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Pogled sa nje identičan je onom sa beogradske tvrđave ka novom delu grada, koji je lociran na istom mestu gde i Novi Beograd. Brodogradilište, aerodrom, mostovi... Sve je kao preslikano.

Neverovatno je da Nižnji takođe leži na ušću dve reke - Volge i Oke, a čak ima i svoju Adu Huju. Most Kanavino neodoljivo podseća na Brankov most, a na njemu je ista saobraćajna gužva kao na Brankovom.

Miza bridž gradi se na mestu gde je kod nas Gazela. Još jedan most gradi se na mestu našeg Pančevca i vodi do naselja Bor, koje je jako slično Pančevu.

Most Zemun-Borča već postoji u Nižnjem. Mostarska petlja je još jedna podudarnost. I to nije sve!

U njemu živi skoro isti broj stanovnika kao u Beogradu - oko 1.300.000, a u našoj prestonici 1.600.000. Četvrti je grad po veličini u Rusiji i prostire se na 411 kilometara kvadratnih, dok Beograd zauzima 360, a po broju stanovnika, pogodićete, četvrti je u jugoistočnoj Evropi.

Stvarno zapanjujuće!

Jedino što Nižnji ima a mi nemamo je metro. Eto prilike da razradimo detaljan plan izgradnje po njihovom planu.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.