DRAMATIČNO NA NEBU IZNAD MOSKVE: Letelica sa misterioznim opasnim tovarom hitno prizemljena nakon što je PROGLAŠENO VANREDNO STANJE

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Dec.2023, 17:50

DRAMATIČNO NA NEBU IZNAD MOSKVE: Letelica sa misterioznim opasnim tovarom hitno prizemljena nakon što je PROGLAŠENO VANREDNO STANJE

Bez znanja putnika u letelici je bilo smešteno 19 kilograma radioaktivnog materijala.

Avion koji je prevozio misteriozni "radioaktivni teret" morao je prinudno da sleti na aerodrom Vnukovo u Moskvi.

Boing 737 ruske kompanije Utair sa 109 putnika bio je prisiljen da se vrati u ponedeljak na aerodrom nekih 40 minuta nakon poletanja. Piloti su prema nezvaničnim informaacijama morali da izvedu zastrašujuće >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << sletanje "povećanom brzinom" nakon kvara na zakrilcima.

Letelica se inače nalazila na 1.200 metara visine nakon što je proglašeno vanredno stanje.

Mediji navode da se bez znanja putnika u tovarnom delu nalazilo oko 19 kg radioaktivnog materijala. Odredište potencijalno smrtonosnog tereta navodno je bio grad Hanti-Mansijsk u zapadnom Sibiru.

Ruski mediji javili su da "opasan teret" nije oštećen tokom neplaniranog i iznenadnog spuštanja aviona. Кremlj je navodno dobio posebnu dozvolu za transport radioaktivnog materijala.

Hanti-Mansijsk je glavni grad istoimenog regiona koji je tokom osamdesetih godina bio mesto podzemnih sovjetskih nuklearnih proba. Rusi su detonirali nuklearnu napravu od dve i po kilotone u podzemnom oknu na četiri sata vožnje od grada 1985. godine.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.