DELEGACIJA BEOGRADA U POSETI MOSKVI: Unapređenje gradskog saobraćaja jedna od tema razgovora

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Apr.2021, 07:27

DELEGACIJA BEOGRADA U POSETI MOSKVI: Unapređenje gradskog saobraćaja jedna od tema razgovora

Delegacija Beograda u poseti glavnom gradu Rusije

Delegacija Beograda, koju predvodi predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević, boravi u trodnevnoj poseti Moskvi.

Tamo će razgovarati o potencijalnoj saradnji sa Rusima vezanoj za unapređenje javnog gradskog prevoza u prestonici. Akcenat posete svakako je buduća saradnja Grada i ruske kompanije PC Transport systems radi modernizacije voznog parka. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<

- Posetili smo fabriku šinskih vozila u Moskvi kako bismo se upoznali sa tehnologijom i iskustvima koje može ponuditi ruska strana - rekao je Nikodijević. - Delegacija je zahvalna domaćinima što joj je pružena mogućnost da na licu mesta vidi proizvodni pogon za šinska vozila, njihovu tehnologiju servisiranja, kao i da čuje iskustva u oblasti održavanja i tehničke podrške.

Strategijom razvoja javnog linijskog transporta putnika i Planom generalne regulacije šinskih sistema planirano je proširenje beogradske tramvajske mreže od 41,3 kilometra, kao i izgradnja četiri nova tramvajska depoa, zbog čega je ova poseta od velikog značaja.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.