Članice Pusi rajota možda će ući u politiku

Izvor: Blic, 10.Feb.2014, 20:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Članice "Pusi rajota" možda će ući u politiku

Dve članice ruskog pank benda "Pusi rajot" izjavile su da će možda učestovati u ovogodišnjoj izbornoj trci za mesta u parlamentu grada Moskve, preneo je danas AP.

Nadežda Tolokonjikova, koja se pojavila zajedno sa koleginicom iz benda Marijom Aljohinom na događaju na marginama Berlinskog filmskog festivala, rekla je da je ulazak u politiku "vredan pokušaja".

Izbori će najverovatnije biti održani u >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << septembru, iako tačan datum još nije utvrđen.

Tolokonjikova i Aljohina su puštene iz zatvora u decembru, nakon skoro dve godine provedene u zatvoru zbog presude za huliganizam, posle anti- putinovog protesta u pravoslavnoj crkvi u Mokvci.

One su rekle da Ekaterina Samučevič, treća članica "Pusi rajota", koja je oslobođena oktobra 2012. godine, neće biti uključena u rad njihove organizacije za zaštitu ljudskih prava "Zona zakona" (Zone of Law) koja će voditi kampanju u ime zatvorenika.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Članice "Pusi rajota" ulaze u politiku?

Izvor: Akter, 10.Feb.2014

Dve članice ruskog pank benda "Pusi rajot" izjavile su da će možda učestovati u ovogodišnjoj izbornoj trci za mesta u parlamentu grada Moskve

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.