Cena gasa ponovo raste, iznosi oko 1.600 dolara u Evropi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Mar.2022, 14:25

Cena gasa ponovo raste, iznosi oko 1.600 dolara u Evropi

Cena gasa u Evropi danas je ponovo u usponu i kreće se blizu 1.600 dolara za 1.000 kubnih metara, prema podacima za londonske ICE berze.

Gas za aprilsku isporuku se ugovara po ceni od 1.598 dolata za hiljadu kubika na TTF čvorištu u Holandija, što je 140,5 evra po MWh po trenutnom kursu evra prema dolaru, prenosi Tass.

Na zatvaranju evropskog trgovanja u četvrtak, gas je pao ispod 1.400 dolara prvi put >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << od 1.marta ove godine, na 1,.370 dolara za hiljadu metara kubnih.

Izuzeno visoka volatilnost cena gasa obeležila je ovu sedmicu, imajući u vidu da je prvog trgovačkog dana u ovoj nedelji, 7.marta, gas skočio za čak 79 odsto dostižući prvi put u istoriji nivo od gotovo 3.900 dolara za 1.000 kubika.

Turbulencije na trzzisstu gasa izazvale su sankcije SAD-a, EU, Velike Britanije i niza drugih zemalja koje su uvedene ruskim pojedincima i pravnim licima nakon ssto je predsednik Vladimir Putin saopsstio 24. februara da je naredio pokretanje specijalne vojne operacije u Ukrajini.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

ROLERKOSTER NA TRŽIŠTU GASA Cene divljaju čitave nedelje, danas 1.000 kubika za oko 1.600 dolara

Izvor: Blic, 11.Mar.2022

Cena gasa u Evropi danas je ponovo u usponu i kreće se blizu 1.600 dolara za 1.000 kubnih metara, prema podacima za londonske ICE berze.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.