Izvor: MozzartSport.com, 08.Avg.2021, 21:33

Buvač stvorio ozbiljan projekat u Moskvi: Policajci se ne šale, okrenuli Armejce u gradskom derbiju (VIDEO)

Fudbaleri moskovskog Dinama slavili su u gradskom derbiju u okviru trećeg kola ruske Premijer lige

Treće kolo ruskog šampionata sa sobom je donelo i derbi glavnog grada - Dinamo je u Moskvi dočekao CSKA. Gubio je domaćin već posle osam minuta, ali je uspeo da preokrene rezultat u drugom poluvremenu i dođe do trijumfa. Trećeg od početka šampionata - 2:1.

Sjajan početak sezone za Policajce, koji su i dalje maksimalni. Ako su trijumfi nad Rostovom i Ufom >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << bili koliko toliko očekivani, dokazao je Dinamo pobedom u gradskom derbiju da se ne šali. Iako je gubio u prvom poluvremenu, nije se predavao. Zaigrali su domaći igrači daleko bolje u nastavku, stvarali ozbiljen šanse pred golom Armejaca, a na kraju su dve pretvorili u golove. Dovoljno za pobedu.

Željko Buvač se latio posla u Moskvi prošle godine. Postavljen je srpski stručnjak za sportskog direktora Dinama i već se vide prvi rezultati. Mozak iza uspeha Jirgena Klopa je okupio odličnu ekipu u glavnom gradu. Ovog leta je doveo velika pojačanja poput Dijega Laksalta iz Milana, Fabijena Balbuene iz Vest Hema, Giljerma Varele iz Kopenhagena i Denisa Makarova iz Rubina. Angažovan je i talentovani Luka Gagnidze iz Dinamo Tbilisija, a za pomenuta pojačanja skupa je izdvojeno 13.500.000 evra.

Ekipu predvodi nemački stručnjak Sandro Švarc, kojeg je Buvač upoznao još dok je u Majcu radio kao Klopov asistent. Minule sezone Policajci su sezonu okončali na sedmom mestu, sada su posle tri kola na deobi prvog sa Rubinom i Zenitom. Kako stoje stvari, spremni su da naprave iskorak.

I dok Dinamo prevazilazi očekivanja, CSKA ponovo razočarava. Mršava pobeda nad Ufom na startu, a onda dva poraza u gradskim derbijima. Prvo od Lokomotive našeg Marka Nikolića, a sada i od Dinama. Ne ide ni legendarnom Alekseju Berezutskom na klupi. Moraće rezultati brzo da se poprave.

Nisu stvari bile tako crne za Armejce na startu utakmice. Igrao se osmi minut kada je Edžuke seo na skuter, proleteo kroz odbranu rivala po desnoj strani, a potom se namestio i efektnim udarcem zatresao mrežu Dinama.

Nije do odlaska na odmor bilo promene rezultata, a onda su stvari krenule po zlu. Bijol je skrivio penal u 58. minutu, loptu je na kreč stavio Fomin - i pogodio.

Dominirao je domaćin u drugom delu. CSKA je retko pretio. Kao so na ranu došla je i velika greška najiskusnijeg prvotimca - kapitena Igora Akinfejeva. Nije uspeo da ukroti loptu posle jednog šuta sa ivice kaznenog prostora. Na odbitak je naleteo Fomin i izrastao u heroja Dinama. Do kraja nije bilo promena.

U istom terminu sastali su se Rubin i Ahmat. Ponovo je viđen preokret i opet u korist domaće ekipe. Kladioničarskim žargonom, "iz dvojke u keca". Na kraju pobeda tima iz Kazanja rezultatom 2:1 (0:1).

Gosti su poveli preko Utkina (31. minut) i to je bio jedini gol u prvom delu. U nastavku je Šelija zakomplikovao stvari za Ahmat, kada je zaradio direktan crveni karton. Samo tri minuta kasnije, Sead Hakšabanović postiže pogodak iz slobodnog udarca za izjednačenje. Imao je Rubin inicijativu, visio je gol u vazduhu i konačno se mreža gostujuće ekipe zatresla. Igrao se 86. minut kada je Abildgard doneo pobedu domaćinu. Pobedu kojom je zadržan maksimalan učinak od početka sezone.

RUSIJA 1 – 3. KOLO

Petak

Ufa - Lokomotiva Moskva 1:1 (1:0)

/Ivanov 45+8 - Lisakovič 73/

Subota

Zenit - Krasnodar 3:2 (3:1)

/Azmun 9, 35, Erokin 44 - Kordoba 24, Spajić 76/

Arsenal Tula - Krila Sovjetov 2:1 (2:0)

/Davitašvili 3, Kluševič 45+2 - Sergejev 49p/

Spartak Moskva - Nižnji 1:2 (0:2)

/Ponse 86 - Gotsuk 4, Kozlov 16/

Nedelja

Himki - Rostov 1:1 (0:1)

/Glušakov 70 - Komličenko 14/

Dinamo Moskva - CSKA Moskva 2:1 (0:1)

/Fomin 58, 73 - Edžuke 8/

Rubin - Ahmat 2:1 (0:1)

/Hakšabanović 58, Abildgard 86 - Utkin 31/

Ponedeljak

18.00: (1,77) Soči (3,50) Ural (4,90)

***Kvote su podložne promenama

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.