Burcev: Vraćamo visoko precizne Admirale Lazareva i Ušakova

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 31.Okt.2009, 23:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Burcev: Vraćamo visoko precizne "Admirale Lazareva i Ušakova"

MOSKVA - Rusija planira da izgradi ratne brodove opremljene oružjem visoke preciznosti, koje po efikasnosti može da se meri sa taktičkim nuklearnim oružjem, izjavio je danas zamenik načelnika Glavnog štaba Vojnopomorske flote Rusije Oleg Burcev.

"Moderan brod sa visokopreciznim oružjem predstavlja ozbiljnu pretnju i opasnost za neprijatelja, pođednaku onoj koju predstavlja taktičko nuklearno oružje", >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << rekao je Burcev za radio "Eho Moskve".

Burcev je dodao da Rusija radi na ovom projektu, u sklopu koncepta razvoja Vojnopomorske flote koji je odobrilo Ministarstvo odbrane, preneo je Itar-Tas s.

Ruski vojni zvaničnik rekao je i da nosači brodova "Admiral Lazarev" i "Admiral Ušakov", koji se više ne nalaze u sastavu mornarice, neće biti otpisani, već prepravljeni, unapređeni i ponovo vraćeni u opticaj.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.