Bodo Veber:Vučićeva poseta Moskvi pokušaj zamagljivanja neuspeha u dijalogu Beograd Priština

Izvor: Beta, 02.Okt.2018, 21:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bodo Veber:Vučićeva poseta Moskvi pokušaj zamagljivanja neuspeha u dijalogu Beograd Priština

Vučićeva poseta Moskvi ima za cilj da zamagli, sa dosta patetike, neuspeh pokušaja da se dijalog između Beograda i Prištine usmeri u pravcu razmene teritorija, ocenio je  Bodo Veber iz berlinskog Saveta za politiku demokratizacije."Ova poseta Vučića Moskvi, kao i ona nedavna severu Kosovu, više je u propagandne svrhe nego što ima suštinu“, ocenjuje on u razgovoru za Radio Slobodna Evropa.Veber primećuje da se na neki način nastavlja ono što je svojevremeno nekadašnji američki zvaničnik Brajan Hojt Ji (bivši pomoćnik zamenika državnog sekretara SAD za Evropu i Evroaziju) nazvao sedenjem na dve stolice Beograda između  Moskve i Zapada.„Vidimo pozivanje na tradicionalne veze sa Rusijom. Na drugoj strani, koliko ja vidim, predsednik Vučić je na pitanje da li je razgovarao sa predsednikom Putinom o razmeni teritorija rekao da nije imao puno šta da razgovara pošto je Zapad odbio taj tzv. predlog rešavanja konflikta između Kosova i Srbije", ocenjuje Veber.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bodo Veber: Vučićeva poseta Moskvi pokušaj zamagljivanja neuspeha u dijalogu Beograd Priština

Izvor: NoviMagazin.rs, 02.Okt.2018

Vučićeva poseta Moskvi ima za cilj da zamagli, sa dosta patetike, neuspeh pokušaja da se dijalog između Beograda i Prištine usmeri u pravcu razmene teritorija, ocenio je Bodo Veber iz berlinskog Saveta za politiku demokratizacije..."Ova poseta Vučića Moskvi, kao i ona nedavna severu Kosovu, više...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.