Biće održana izložba o osamdesetim: Među atrakcijama je i kožna jakna pevača grupe Scorpions

Izvor: B92, 17.Jun.2023, 13:59

Biće održana izložba o osamdesetim: Među atrakcijama je i kožna jakna pevača grupe Scorpions

Pank, pop i protesti – izložba u zamku Karlsrue osvetljava deceniju punu ekstrema, preokreta i inovacija.

"Osamdesete – vratile su se!" sa oko 300 eksponata pokazuje zašto to doba i danas mnoge fascinira.

Od rubikove kocke, BMX bicikla i vokmena do ličnih uspomena, izložba kulturne istorije obuhvata širok tematski spektar. Otvara se u subotu i trajaće do 25. februara sledeće godine.

Među atrakcjama su kožna jakna koju je nosio pevač grupe Scorpions >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Klaus Majne (Meine), kada je nastupao u Moskvi u septembru 1989. i zlatna medalja teniske legende Štefi Graf (Steffi) iz 1988. godine, na Olimpijskim igrama u Seulu.

Izložba Badenskog pokrajinskog muzeja želi da oživi "jednu od najuzbudljivijih i najprotivrečnijih decenija nemačke posleratne istorije".

Posebnost je što izložba podjednako intenzivno sagledava svetove života u tada još podeljenoj Nemačkoj.

Posetioci mogu da predaju sopstvene uspomene i lične kultne predmete iz osamdesetih. "Tadašnja omladina koja je bila kritična je odgovorna za sebe: ona mora da se zapita koje je probleme iz prošlosti rešila i koja će još goruća pitanja zaveštati budućim generacijama", kažu u muzeju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.