Berlin ponovo pozvao Moskvu da povuče vojnike iz granične zone ka Ukrajini

Izvor: Blic, 04.Apr.2014, 17:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Berlin ponovo pozvao Moskvu da povuče vojnike iz granične zone ka Ukrajini

Nemačka vlada je ponovo pozvala Rusiju da povuče svoje vojnike iz graničnih oblasti ka Ukrajini, rekao je danas porptarol vlade Štefen Zajbert, naglasivši da je potrebno da to povlačenje bude vidljivo i da se time duž granice smanje napetosti.

Zajbert je na konferenciji za novinare u Berlinu ukazao na odgovarajuća obećanja ruskog predsednika Vladimira Putina i rekao da je NATO naglasio da nema dokaza za to da je Rusija povećanu koncentraciju svojih trupa na granici >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ka Ukrajini stvarno i redukovala.

Nemački mediji navode da se na Zapadu strahuje da bi vlada u Moskvi mogla, posle ankesije Krima, da donese odluku o nastavku akcije u istočnoj Ukrajini gde, kao i na Krimu, veliki broj stanovništva ima rusko poreklo.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.