Beogradski Montinvest gradi u centru Moskve

Izvor: S media, 04.Jul.2010, 16:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Beogradski "Montinvest" gradi u centru Moskve

Beogradski „Montinvest“ na tržištu Rusije angažovan je trenutno na izgradnji objekata visoke spratnosti, a posebno se izdvajaju tri značajne lokacije u užoj gradskoj zoni Moskve, izjavio je zamenik direktora te kompanije Aleksandar Cvetković.

On je rekao da je tržište Ruske Federacije strateško opredeljenje „Montinvesta“ i dodao da je težište aktivnosti te srpske kompanije izgradnja stambenih i stambeno-poslovnih >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << objekata.

„Gradimo stambeni kompleks površine 45.500 kvadratnih metara na Mičurinskom prospektu u Moskvi, za klijenta ZAO „Lipeckstroi“ iz Lipecka, ukupne vrednosti oko 22 miliona evra. Taj kompleks ima četriri spratne sekcije, sa nestambenim prvim spratom i podzemnim parking prostorom. Naš obim radova obuhvatio je izgradnju kompletnih objekata po sistemu „ključ u ruke“ do nivoa takozvane „sive faze“ po stanovima“, rekao je Cvetković koji je i direktor predstavništva „Montinvesta“ u Moskvi.

Prema njegovim rečima, „Montinvest“ je bio angažovan i na izgradnji zgrade površine 26.000 kvadrata u kvartu Rubljovski šose, u ruskoj prestonici. Vrednost te investicije je oko 25 miliona dolara.

„I taj objekat je izveden po sistemu 'ključ u ruke' do nivoa takozvane 'sive faze' po stanovima. Ovaj vid izgradnje stambenih objekata za tržište široko je rasprostranjen u Ruskoj Federaciji i u potpunosti je regulisan odgovarajućim zakonskim propisima, pa je zbog toga prihvatljiv kako za investitore i kupce stanova, tako i za graditelje objekata ove namene“,objasnio je Cvetković.

Treća investicija na koju su u „Montinvestu“ ponosni je izgradnja poslovnog objekta od 124.000 kvadrata na Preobraženskom trgu u Moskvi. Samo vrednost radova na izgradnji armirano betonske konstrukcije tog objekta, koju je izveo „Montinvest“, iznosi oko 40 miliona dolara, istakao je on.

Taj objekat obuhvata, prema rečima Cvetkovića, dva nadzemna bloka skeletne armirano betonske konstrukcije i četiri nivoa podzemne garaže.

„Sve tri investicije izvedene su u ugovorenom roku i na zadovoljstvo naših klijenata. Trenutno smo u fazi garantne eksploatacije na navedenim objektima“, objasnio je Cvetković.

„Montinvest“ je angažovan i na drugom velikom gradilištu u Rusiji - u crnomorskom gradu Sočiju - gde bi 2014. godine trebalo da se održe zimske Olimpijske igre. Tu se ova srpska firma priprema za nastavak druge faze izgradnje luksuznih apartmana hotela „Panorama“ u Anapi.

„Objekat se sastoji iz četiri bloka ukupne površine oko 42.000 kvadrata. Ugovor o tom poslu predvidja izvodjenje svih preostalih gradjevinskih, zanatskih i kompletnih instalaterskih radova, čija vrednost je poslovana tajna, s obzirom da faza ugovaranja još nije okončana", kazao je Cvetković.

"Reče je o investiciji koja čini deo plana proširenja smeštajnih kapaciteta u regionu Sočija za potrebe održavanja Zimske olimpijade u Sočiju 2014. godine“, objasnio je on.

Govoreći o uslovima poslovanja na ruskom tržištu, Cvetković je istakao da iskustvo "Montinvesta" „govori“ da je potrebna saradnja sa lokalnim kompanijama, naročito ako je reč o gradjevinskim firmama koje pokrivaju više različitih delatnosti ,od gradjevinskih, zanatskih, do instalaterskih radova.

„Naše angažovanje na tržištu Rusije podrazumeva u velikoj meri saradnju sa lokalnim kompanijama , specijalizovanim za odredjene vrste radova ili usluga, medju kojima značajan broj firmi čiji su vlasnici ljudi sa naših prostora“, istakao je Cvetković.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.