Beograd neće uvesti sankcije Moskvi

Izvor: Cafe.ba, 15.Jun.2015, 13:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Beograd neće uvesti sankcije Moskvi

Srbija će zadržati neutralnu poziciju u vezi sa sukobom EU i Rusije i nikada neće uvesti sankcije Moskvi jer smatra da to nije način za rješenje krize, rekao je srpski predsjednik Tomislav Nikolić u razgovoru sa ruskim parlamentarcima.

Nikolić je, tokom susreta sa predsjednikom Spoljnopolitičkog odbora ruske Dume Aleksejem >> Pročitaj celu vest na sajtu Cafe.ba << Puškovim, izrazio nadu da će EU i Rusija vrlo brzo prevazići svoje nesuglasice i uspostaviti odnose kakvi su bili prije izbijanja krize u Ukrajini.

Puškov je obavijestio Nikolića da je Skupštini Srbije i ruskoj Dumi podnio prijedlog o stvaranju međuparlamentarne komisije, saopšteno je iz pres-službe predsjednika Srbije.

On je dodao da smatra kako je neophodno da se međuparlamentarne veze Srbije i Rusije podignu na viši nivo, zbog izuzetne bliskosti dvije države i značaja koji Srbija ima za Rusiju.

"Ruska Federacija je do sada takve komisije oformila samo sa četiri države - sa Kinom, Italijom, Francuskom i Indijom", istakao je Puškov.
Pogledaj vesti o: Moskva,   Rat u Ukrajini

Nastavak na Cafe.ba...






Povezane vesti

Nikolić: Srbija nikada neće uvesti sankcije Rusiji

Izvor: Blic, 15.Jun.2015

Srbija će zadržati neutralnu poziciju u sukobu između Evropske unije i Rusije i nikada neće uvesti sankcije Ruskoj Federaciji, jer smatramo da nikakve sankcije nisu način za razrešenje krize, istakao je predsednik Srbije Tomislav Nikolić u razgovoru sa Aleksejem Puškovim, predsednikom Spoljnopolitičkog...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Cafe.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Cafe.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.