Nikolić: Srbija nikada neće uvesti sankcije Rusiji

Izvor: Blic, 15.Jun.2015, 13:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikolić: Srbija nikada neće uvesti sankcije Rusiji

Srbija će zadržati neutralnu poziciju u sukobu između Evropske unije i Rusije i nikada neće uvesti sankcije Ruskoj Federaciji, jer smatramo da nikakve sankcije nisu način za razrešenje krize, istakao je predsednik Srbije Tomislav Nikolić u razgovoru sa Aleksejem Puškovim, predsednikom Spoljnopolitičkog odbora Državne dume Ruske Federacije.

Predsednik Nikolić je izrazio nadu da će Evropska >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << unija i Ruska Federacija vrlo brzo prevazići svoje nesuglasice i uspostaviti odnose kakvi su bili pre izbijanja krize u Ukrajini.

Puškov je obavestio predsednika Nikolića da je Narodnoj skupštini Republike Srbije i Državnoj dumi Ruske Federacije podneo predlog o stvaranju međusobne interparlamentarne komisije.

On je dodao da smatra kako je neophodno da se međuparlamentarne veze Srbije i Rusije podignu na viši nivo nego što je sada, zbog izuzetne bliskosti naših dveju država i značaja koji Srbija ima za Rusiju. Ruska Federacija je do sada takve komisije oformila samo sa četiri države: sa Kinom, Italijom, Francuskom i Indijom, istakao je Puškov.
Pogledaj vesti o: Tomislav Nikolić

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Srbija nikada neće uvesti sankcije Rusiji

Izvor: Akter, 15.Jun.2015

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić je izrazio nadu da će Evropska unija i Ruska Federacija vrlo brzo uspostaviti odnose kakvi su bili pre izbijanja krize u Ukrajini..Srbija će zadržati neutralnu poziciju u sukobu između Evropske unije i Rusije i nikada neće uvesti sankcije Ruskoj Federaciji, jer...

Nastavak na Akter...

"Srbija ostaje neutralna u sukobu EU i Rusije"

Izvor: B92, 15.Jun.2015

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je da će Srbija ostati neutralna u sukobu Evropske unije i Rusije i da nikada neće uvesti sankcije Rusiji...Nikolić je u razgovoru s predsednikom Spoljnopolitičkog odbora ruske Dume Aleksejem Puškovim izrazio nadu da će EU i Rusija brzo prevazići nesuglasice...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.