Beograd bi izgubio mnogo sankcijama prema Moskvi

Izvor: Cafe.ba, 18.Okt.2015, 09:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Beograd bi izgubio mnogo sankcijama prema Moskvi

BEOGRAD- Rusija neće izgubiti mnogo u slučaju eventualnih sankcija Srbije protiv Moskve, ali zato Srbija može da izgubi mnogo, rekao je ruski ekspert Pavel Kandelj.

Kandelj, koji je naučni saradnik na Institutu za Evropu pri Ruskoj akademiji nauka, izjavio je za beogradski "Blic" da Srbija može da izgubi mnogo, prije svega mogućim gubitkom povlastica u okvirima zone slobodne trgovine.

On smatra da bi, >> Pročitaj celu vest na sajtu Cafe.ba << uprkos takvom potencijalnom odgovoru Rusije, podrška u vezi sa Kosova i dalje ostala, a koliko dugo, to zavisi od daljeg razvoja odnosa Moskve i Beograda.

Krndelj je naveo da pokušaji pritiska EU na Srbiju u vezi s odnosima sa Rusijom sigurno nisu nikakvo iznenađenje ni za same srpske vlasti.

"Takvih pokušaja je bilo i mislim da će ih još biti, a na srpskoj vladi je da odluči šta želi da učini. Sigurno je da će Rusija reagovati na odluku kakva god da ona bude", rekao je Kandelj.

"Blic" piše da bi se Srbija sa zahtjevom Brisela da uvede sankcije Moskvi mogla suočiti u narednih godinu dana, kada se i očekuje otvaranje pregovora o poglavlju 31, o spoljnoj politici.

Evropske zemlje koje su uvele sankcije Rusiji, a nisu u EU jesu Albanija, Crna Gora, Norveška, Island i Lihtenštajn.

Rusija im je odgovorila kontrasankcijama na uvoz niz prehrambenih i poljoprivrednih proizvoda.

Nastavak na Cafe.ba...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Cafe.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Cafe.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.