Beč za centar pregovora o Krimu

Izvor: B92, 23.Mar.2014, 15:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Beč za centar pregovora o Krimu"

Beč -- Austrijski kancelar Verner Fajman najavio je da želi Moskvi da ponudi Austriju kao mesto za održavanje pregovora o Krimu.

"Mi smo neutralna zemlja i imamo tradiciju po pitanju mirovnih pregovora. Austrija je idealno mesto za mirovne pregovore.

Uz to želimo da i Ukrajini, najbolje posle parlamentarnih izbora, približimo ideju neutralnosti po austrijskom uzoru", objasnio je on bečkom dnevniku "Esterajh".
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Fajman je rekao da Austrija na mnogim nivoima, iza kulisa, pokušava da posreduje i koristi kontakte sa Rusijom.

"Medjutim o tome ne treba javno govoriti. Trudimo se da damo svoj doprinos. Još uvek, nažalost, nismo na cilju", rekao je on.

Misiju OEBS, koja je u petak odobrena, Fajman podržava i ističe da je dobro što ju je Rusija prihvatila jer je za nadziranje, kako je dodao, potrebna odredjena bezbednost.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.