Bar jedna stvar spaja Rusiju i SAD, a to je S. Koreja

Izvor: Press, 22.Maj.2017, 12:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bar jedna stvar spaja Rusiju i SAD, a to je S. Koreja

Zamenik ministra spoljnih poslova Rusije kaže da ta zemlja poziva SAD i njihove saveznike na maksimalnu uzdržanost u vezi s lansiranjem rakete Severne Koreje.
Foto:B92.net
Kako je prenela ruska agencija TAS S, Sergej Rjabkov je novinarima potvrdio da Moskva i Vašington ostaju u kontaktu po pitanju Severne Koreje.
"Svakako, >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << postoje kontakti u Njujorku i putem drugih kanala. Naravno, smatramo da ova aktivnost (lansiranje raketa) ne donosi dobrobit kada je u pitanju glavni zadatak - političko rešenje problema demuklearizacije Korejskog poluostrva", rekao je Rjabkov. 

Kina je danas zatražila od svih strana smirenost i uzdržanost nakon što je Severna Koreja saopštila da je izvela uspešnu probu balističke rakete srednjeg dometa, prenosi Rojters. 

Navodi se da je to izjavila portparolka kineskog Ministarstva spoljnih poslova Hua Čunjing na redovnom dnevnom brifingu za medije u Pekingu. Ona je ponovila da se Kina protivi raketnim aktivnostima Severne Koreje, koje nisu u skladu sa rezolucijama UN. 

Severna Koreja je juče potvrdila da je lansirala balističku raketu srednjeg dometa, javila je severnokorejska novinska agencija KCNA, navodeći da je to oružje sada spremno za vojnu akciju. 

KCNA ističe da je lider Severne Koreje Kim Džong-Un nadgledao lansiranje rakete u nedelju, kao i da je on "odobrio raspoređivanje ovog sistema oružja za akciju", prenela je agencija AFP. 

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija sastaće se u utorak iza zatvorenih vrata povodom najnovije raketne probe koju je Severna Koreja izvela, a sednica će biti održana na zahtev SAD, Japana i Južne Koreje, javlja Rojters pozivajući se na neimenovane diplomate.
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.