Astana strepi, Rapid okrenuo Spartak

Izvor: Mondo, 29.Nov.2018, 19:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Astana strepi, Rapid "okrenuo" Spartak

U prva dva meča 5. kola Lige Evrope bečki Rapid posle preokreta u poslednjih deset minuta stigao do pobede protiv Spartaka u Moskvi. Dinamo Kijev obezbedio proleće u Evropi

Benjamin Verbić postigao je gol u Astani kojim je Dinamo Kijev definitivno obezbedio proleće u Ligi Evrope. Ukrajinci su pobedili 1:0, a pogodak Slovenca dogodio se u 29. minutu >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << posle vrlo lepe akcije i asistencije Viktora Cigankova.

Astana je doživela prvi poraz u Grupi K, što je francuskom Renu otvorilo mogućnost da je do kraja takmičenja po grupama prestigne i prezimi u Evropi.

Ipak, u slučaju kiksa Rena, Astana će se već večeras pridružiti Kijevljanima.

Dinamo je prvi sa 11 bodova, predstavnik Kazahstana ima osam, Ren tri, a Jablonec dva.

Česi večeras igraju protiv Rena, a u poslednjem kolu Francuzi dočekuju Astanu, dok Jablonec putuje u Kijev.

Srpski reprezentativac Antonio Rukavina odigrao je 90 minuta za Astanu.

Zanimljivo je bilo i u Moksvi, gde je Spartak propustio priliku da u završnicu Grupe G uđe sa odlične pozicije. Ne samo da nisu pobedili, već su crveno-beli u finišu utakmice dozvolili Rapidu iz Beča da napravi potpuni preokret – 2:1.

Austrijanci su  drugim trijumfom u Ligi Evrope izbili na prvo mesto, ali je pitanje da li će na njemu ostati i posle meča u Glazgovu, gde se sastaju Rendžers i Viljareal.

Ze Luis je u 20. minutu pobegao odbrani Rapida i doveo Spartak u vođstvo. Rusi su prednost čuvali sve do poslednjih deset minuta. Prvo je u 80. minutu odbrana Moskovljana zaboravila na Merta Muldera, koji je ostao sam posle kornera i sa ivice peterca glavom matirao Artema Rebrova.

U prvom od četiri minuta sudijske nadoknade još jednom je kapitulirala odbrana Spartaka. Vrlo loše je reagovala i dozvolila da prođe lucidan pas u prostor Stefana Švaba za Filipa Šobezbergera.

Na tabeli Rapid ima sedam bodova i utakmicu više, Viljareal je drugi sa šest, dok Rendžers ima pet. Na začelju je sada Spartak sa pet bodova.

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

LE - Dinamo iz Kijeva u drugom krugu, ludilo u grupi G

Izvor: Sportske.net, 29.Nov.2018

Odigrane su dve utakmice u okviru Lige Evrope. Ostatak na programu večeras...Grupa G..Spartak Moskva - Rapid 1:2..Rendžers - Viljareal..U najzanimljivijoj grupi Lige Evrope ništa neće biti rešeno do poslednjeg kola...Spartak je danas mogao da dođe nadomak plasmana u narednu fazu, ali se to nije...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.