Antiruske sankcije ojačale rusku ekonomiju

Izvor: B92, 03.Nov.2019, 11:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Antiruske sankcije ojačale rusku ekonomiju"

Vadse -- Predsednica pokrajinskog saveta norveške administrativno-teritorijalne jedinice Finmark Ragnhild Vasvik založila se za ukidanje antiruskih sankcija.

Tokom proslave 75. godišnjice oslobađanja Istočnog Finmarka, u Norveškoj je održana dvodnevna konferencija s Rusijom, na kojoj je političarka govorila o značaju ukidanja sankcija Moskvi.

Ona je napomenula da se nakon te replike na nju obrušio talas kritike. Uprkos tome, ona je detaljno objasnila >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zašto smatra da je ovaj korak opravdan.

"Mi poznajemo Ruse, sarađujemo sa njima, trgujemo sa njima. Naravno, čini nam se čudnim i neprirodnim da uvodimo sankcije onima koje smatramo dobrim komšijama", napisala je Vasvikova, prenosi Sputnjik.

Političarka je objasnila da sankcije protiv Rusije imaju značajan uticaj na norveški biznis, jer Moskva zamenjuje njihove proizvode svojim. Prema njenom mišljenju, ograničenja su samo ojačala rusku ekonomiju, učinivši je konkurentnijom.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.