"Antiruske sankcije ojačale rusku ekonomiju"

Predsednica pokrajinskog saveta norveške administrativno-teritorijalne jedinice Finmark Ragnhild Vasvik založila se za ukidanje antiruskih sankcija.

Svet

Izvor: B92

Nedelja, 03.11.2019.

11:00

Foto: Depositphotos, igorlitvyak

Tokom proslave 75. godišnjice oslobađanja Istočnog Finmarka, u Norveškoj je održana dvodnevna konferencija s Rusijom, na kojoj je političarka govorila o značaju ukidanja sankcija Moskvi.

Ona je napomenula da se nakon te replike na nju obrušio talas kritike. Uprkos tome, ona je detaljno objasnila zašto smatra da je ovaj korak opravdan.

"Mi poznajemo Ruse, sarađujemo sa njima, trgujemo sa njima. Naravno, čini nam se čudnim i neprirodnim da uvodimo sankcije onima koje smatramo dobrim komšijama", napisala je Vasvikova, prenosi Sputnjik.

Političarka je objasnila da sankcije protiv Rusije imaju značajan uticaj na norveški biznis, jer Moskva zamenjuje njihove proizvode svojim. Prema njenom mišljenju, ograničenja su samo ojačala rusku ekonomiju, učinivši je konkurentnijom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: