Anarhisti podmetali požare u Moskvi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Jul.2011, 19:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Anarhisti podmetali požare u Moskvi

MOSKVA -

Grupa anarhista potvrdila je da je nedavno zapalila nekoliko policijskih stanica i luksuznih automobila u Moskvi u znak osude korupcije i društvene nejednakosti.

"Grupa naših pristalica je podmetnula požar noćas na policijsku stanicu u Moskvi. To mesto gde su banditi u uniformi brzo je izgorelo", navodi se u blogu "Crni blog anarhističke gerile".
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
Pozivajući se na policijske izvore, agencija Interfaks je potvrdila vest o požaru ali nije navela da je podmetnut ili ne.

Dve druge policijske stanice u Moskvi su bile mete napada molotvljevim koktelima i ručnim bombama u junu. "Opšte je poznata korupcija u policiji. Svako pametan će razumeti naše namere", navodi se u blogu.

"Izabrali smo i kola koja koštaju najmanje 1,5 miliona rubalja (37.500 evra)", dodaje se u tekstu anarhista koji sebe zovu "Deca gerile".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.