Abhazija preti uništenjem gruzijskih brodova

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Sep.2009, 12:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Abhazija preti uništenjem gruzijskih brodova

MOSKVA - Predsednik Abhazije, koja se otcepila od Gruzije, Sergej Bagapš zapretio je danas da će gruzijski brodovi koji su ušli u teritorijalne vode Abhazije biti uništeni.

Bagpaš je naredio ratnoj mornarici da uništi gruzijske brodove u vodama Abhazije zbog "činova piraterije" Gruzije, preneo je Rotjers, pozivajući se na ruske agencije.

Lider Abhazije je dodao da ruski brodovi koji štite >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Abhaziju neće učestvovati ni u jednoj operaciji protiv gruzijskih brodova.

Britanska agencija ukazuje da nije jasno kojim to ratnim pomorskim sredstvima raspolaže Abhazija.

Gruzija je nametnula privredni embargo Abhaziji i Južnoj Osetiji posle prošlogodišnjeg petodnevnog sukoba sa Rusijom oko Južne Osetije.

Iako su te dve oblasti jednostrano proglasile nezavisnost, koju su do sada priznale jedino Rusija i Nikaragva, Gruzija ih i dalje smatra delom svoje teritorije.

Kapetan jednog turskog broda juče je osuđen u Gruziji na 24 godine zatvora zato što je prekršio gruzijski embargo nametnut Abhaziji pokušavajući da joj isporuči gorivo.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Abhazija zapretila da će uništiti gruzijske brodove

Izvor: Blic, 02.Sep.2009

Predsednik Abhazije, koja se otcepila od Gruzije, Sergej Bagapš zapretio je danas da će gruzijski brodovi koji su ušli u teritorijalne vode Abhazije biti uništeni.....Bagpaš je naredio ratnoj mornarici da uništi gruzijske brodove u vodama Abhazije zbog "činova piraterije" Gruzije, preneo je Rotjers,...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.