AMERIKANCI PONOVO ŠALJU LAŽNE INFORMACIJE: Bajden objavio datum ruske invazije - Moskva odmah demantovala dezinformacije

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Feb.2022, 10:19

AMERIKANCI PONOVO ŠALJU LAŽNE INFORMACIJE: Bajden objavio datum "ruske invazije" - Moskva odmah demantovala dezinformacije

U tom razgovoru su učestvovali, kako navodi list, lideri Velike Britanije, Nemačke, Italije, Kanade, Poljske, Rumunije i Francuske, kao i generalni sekretar NATO i predsednik Evropske komisije.

Američki predsednik DŽozef Bajden izjavio je tokom video konferencije, u kojoj su učestvovali više zapadnih lidera, da bi Rusija mogla da napadne Ukrajinu već 16. februara. Istovremeno, iz Rusije poručuju da Zapad širi >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << dezinformacije.

Prema istom izvoru, američki predsednik je preneo da bi invaziji mogli da prethode raketni udari i sajber napadi.

Sa druge strane, rusko Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je da zapadne zemlje uz pomoć medija šire lažne informacije sugerišući da Moskva možda planira invaziju na Ukrajinu i da time pokušavaju da odvuku pažnju sa svojih agresivnih akcija.

Sinoć se, inače, oglasio i savetnik Bele kuće za nacionalnu bezbednost DŽejk Saliven koji je izjavio da bi ruski napad mogao da usledi bilo kad, čak i u vreme Zimskih olimpijskih igara u Pekingu, međutim, upitan da potvrdi tu izjavu on je rekao: "Ne kažemo da je odluka doneta".
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.