50.000 na Antimajdanskom protestu

Izvor: Studio B, 21.Feb.2015, 15:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

50.000 na Antimajdanskom protestu

Oko 50.000 ljudi učestvovalo je na skupu Antimajdanskog pokreta u centru Moskve, saopštili su organizatori.

Pod sloganom "Nećemo zaboraviti, nećemo oprostiti" skup je održan paralelno sa godišnjicom Majdanskog pokreta u Ukrajini kada je predsednik Viktor Janukovič morao da podnese ostavku, preneo je TASS.

Učesnici skupa, prošetali su od ulice Petrovka do Trga revolucije gde je skup održan.

"Ukrajinski primer nas je naučio mnogo i mi nećemo >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << dozvoliti Majdan u svojoj državi", rekli su organizatori uoči skupa.

Grupa Kozaka nosila je natpis na kome je pisalo: "Majdan je bolest. Mi ćemo je islečiti".

Učesnici skupa, mahali su ruskim zastavama, a mnogi su nosili crne i narandžaste trake Sv. Đorđa simbol sovjetske pobede nad nacističkom Nemačkom.

"Jenki idi kući i vodi Majdan sa sobom", pisalo je na velikom transparentu koji je nosilo više ljudi.

Organizatori skupa saopštili su ranije da su spremni da plate novčanu kaznu za prekoračenje cifre od 10.000 učesnika, što je koordinisano sa kancelarijom gradonačelnika Moskve.

Formiran početkom ove godine, pokret obuhvata nekoliko grupa uključujući bajkere, Kozake, atlete i ruske veterane iz ratova u Avganistanu i Čečeniji, preneo je AFP.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.