Rade Ćosić: Misle da sam Marko Jarić

Izvor: Prva.rs, 01.Jun.2014, 15:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rade Ćosić: Misle da sam Marko Jarić

Montevideo, bog te video”, “Pričsa tavana”, “Zvezde ljubavi”, “Pozorište kući”, “Ono kao ljubav”... samo su neke od filmskih i TV rola u kojima je plivao kao riba u vodi. Ipak, kao kod kuće se oseća u pozorištu gde pleni svojim šarmom, bravurama i... ma šta više da kažemo. Neka kaže sam.
U pozorištu se osećam kao u sigurnoj kući. Kad god uđem u pozorište, kao da odem negde daleko gde mi niko ne može ništa.
Ako idete u pozorište, znate gde da ga potražite. Sada je aktuelna predstava “Na otvorenom drumu” koju je, po tekstu Stiva Tešića, na scenu postavio Kosta Ristić. Teatar apsurda, predstava koja čačka baš tamo gde treba.
To je predstava koja nedostaje na BGD repertoaru. Ko je pogleda shvatiće zašto.
Glumac u Srbiji?
Teško je biti sve u Srbiji ovih godina, ali i život je težak, a nešto ne vidim da bilo ko lako odustaje.
Entuzijazam, ljubav i strast prema poslu, dobar šut i kašnjenje na kasting, odveli su ga pravo u “Montevideo”. Siguran je 100% da taj film nikad neće biti zaboravljen.
I 2050. godine će ga puštati u bioskopima. To je mera za pravu umetnost, ako uspe da nadživi umetnika. Čar tog filma je u čoveku koji se potpisuje kao reditelj (Dragan Bjelogrlić) i u ekipi koja je kao italijanska porodica u kome je svako svakome majka.
Znači, kad izađe na ulicu...
Zagledaju me jer još uvek nisu sigurni ko sam. Često pomisle da sam i neko drugi, a najčešće Marko Jarić, iz nekog razloga, a nije visina (smeh).
Rade je mlad, duhovit, talentovan i zgodan. Dakle, san svake žene. I samo da znate, jedan kriterijum je od presudnog značaja za onu koja će mu osvojiti srce. Mora da bude:
Ja u telu žene. Ne mora više, iako je ovo nemoguće, čekam. Devojke koje misle da su kao ja neka mi slobodno priđu, biću fin (smeh). Nije teško biti dobar i voleti, ali je teško to pokazati i uraditi.
I dok uživamo u trenutnim ulogama, znajte da planira nekoliko predstava i jedan film sa ekipom iz predstave “Na otvorenom drumu”, na čelu sa producentkinjom Jovanom Stepić. U najavi, biće to omaž srpskoj kinematografiji i glumi.  
O predstavi "Na otvorenom drumu" možete da se obavestite ovde

Nastavak na Prva.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.