Izvor: Politika, 13.Jan.2014, 23:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Montevideo – vizitkarta Srbije za svet

Novi film Dragana Bjelogrlića biće prikazivan i u gradovima u kojima bioskopi ne rade, jer je obezbeđena putujuća tehnika za projekciju

Beogradska premijera filma „Montevideo, vidimo se”, nastavak hita „Montevideo, bog te video”, biće održana sutra u 20.30 sati u Velikoj dvorani Centra „Sava”. Od 16. septembra film će biti prikazivan >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << i širom Srbije, čak i u gradovima u kojima bioskopi ne rade, jer su producenti filma pripremili putujuću tehniku za projekciju.

Prema scenariju Ranka Božića, Dimitrija Vojnova i reditelja Bjelogrlića, film slika učešću fudbalske reprezentacije Jugoslavije (sastavljene samo od srpskih igrača), na Prvom svetskom prvenstvu u Montevideu 1930. Tim iz male balkanske zemlje, kojem su svi davali male šanse, žrebom je dobio za protivnika glavnog favorita – reprezentaciju Brazila. Predvođeni entuzijazmom, vizijom i idejom zajedništva, Tirke, Moša, Milutinac i ostali igrači zahvaljujući talentu i istrajnosti ulaze na velika vrata sportske scene i ceo svet obilazi vest da je reprezentacija Jugoslavije osvojila treće mesto.

Reditelj Bjelogrlić ističe da mu je rad na drugom filmu bio veliki rediteljski izazov.

„Posle uspeha prvog filma, u drugom sam kao cilj postavio da to bude samostalno delo koje će moći da se gleda bez predznanja o prvom, to jest da gledanje „Montevideo, bog te video” ne bude obaveza nove publike, već više dobrodošla dopuna utiska”, objasnio je Bjelogrlić u rediteljskoj eksplikaciji i ovom filmu.

U susretu sa novinarima, reditelj je juče podsetio da je „Montevideo, vidimo se” film koji je kompletno urađen u Beogradu, od srpskih para, pameti i talenta. On se u drugom filmu pojavljuje kao glumac i to u ulozi reditelja koji želi da snimi film o uspehu naših fudbalera. Pored Bjelogrlića, specijalni gosti u filmu su Vlastimir Đuza Stojiljković, Dragan Nikolić i Konča Hidalgo. U filmu igra i svetska glumačka zvezda Armand Asante, poznat po filmu „Kraljevi mamba”, koji je odigrao lik američkog fudbalskog menadžera. Novi u glumačkoj podeli su Elena Martinez i Branko Đurić Đura, a glavne uloge i ovoga puta tumače: Petar Strugar, Viktor Savić, Predrag Vasić, Nebojša Ilić, Vojin Ćetković, Aleksandar Radojičić, Ivan Zekić, Nikola Đuričko, Srđan Todorović i Miloš Biković, koji tumači lik Tirketa:

– S obzirom na to da je prvi deo filma prevazišao očekivanja, postojala je strepnja kako nadmašiti sebe u drugom delu. Producentska kuća „Intermedija netvork” je dokazala da Srbija može da bude referentni igrač na svetskoj filmskoj sceni. „Montevideo” je vizitkarta Srbije za svet – ocenio je Biković.

Muziku i za ovaj film, koji je sniman u Srbiji, Crnoj Gori, u Trstu i na Tenerifi, komponovao je slovenački muzičar Manjifiko, čije je dve numere otpevala španska pevačica Luz Kasal, poznata po pesmi u filmu „Visoke potpetice” Pedra Almodovara.

„Montevideo, bog te video”, samo u srpskim bioskopima, pogledalo je više od pola miliona gledalaca, a slična poseta očekuje se i za „Montevideo, vidimo se”.

I. A.

objavljeno: 14.01.2014.

Nastavak na Politika...






Povezane vesti

Film Montevideo, vidimo se od 16. januara u domaćim bioskopima

Izvor: NC magazin, 14.Jan.2014, 12:19

.Posle izuzetnog uspeha filma i serije "Montevideo, Bog te video", na redu je nastavak. U pitanju je film "Montevideo, vidimo se", sa već poznatom ekipom glumaca i nekim novim likovima, koje igraju svetski poznati glumci. Film će se prikazivati u bioskopu Cineplexx Delta City od 16. januara, a tri...

Nastavak na NC magazin...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.