Kulturno leto na barikadama u Rudaru

Izvor: S media, 31.Jul.2011, 20:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kulturno leto na barikadama u Rudaru

Ukoliko barikade na Rudaru potraju, i na vreme stigne oprema, od danas na tom mestu počinje tradicionalno kulturno leto. Večeras projekcije filmova "Montevideo" i "O Gringo".

Direktor Narodnog pozorišta Priština Nenad Todorović odlučio je da na poseban način bodri svoje sunarodnike, i najavljuje da će već večeras moći da odgledaju filmove - "Montevideo" i "O Gringo".

“Još večeras planiramo projekcije na platnu. Dobili >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << smo dozvolu distributera da emitujemo dva nova filma "Montevideo" Dragana Bjelogrlića i film o Dejanu Petkoviću Rambu "O gringo" u režiji Darka Bajića. Kulturno leto se tradicionalno održava, ali ove godine želimo da bude u Rudaru”, kazao je Todorović tokm posete barikadama dodajući da je dobio podršku velikog broja kolega iz Beograda.

Nestašica hrane i lekova! (KOSOVO IZ ČASA U ČAS)

Stefanović i Bogdanović na putu ka Kosovu

Fudbalska utakmica pored prelaza Jarinje

Na barikadma u Rudaru glumci prištinskog pozorišta organizovaće i mini koncert. Narodno pozorište iz Prištine planira i da sutra na brdašcu kraj Kosovske Mitrovice premijerno izvede predstavu "Žica" u režiji Gorana Šušljaka, koja govori o životu odsečenom od civilizacije.

“Najzanimljivije i najstrašnije je da zbog situacije u kojoj se nalazimo pozorište zapravo pokazuje život. Ovde se očigledno desilo obrnuto i nismo imali nameru da režiramo ovoliko široko oko scene”, dodaje Todorović.

On podvlači da Srbi na Kosovu, i te kako imaju potrebu za kulturom.

(radio KiM)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.