Film 50 nijansi obara rekord Montevidea

Izvor: B92, 16.Feb.2015, 17:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Film "50 nijansi" obara rekord "Montevidea"

Filmska adaptacija erotskog romana “Pedeset nijansi - siva” od 11. februara prikazuje se u Srbiji i za prvi vikend prikazivanja beleži veću gledanost od dosadašnjeg rekordera u domaćim bioskopima, filma “Montevideo, vidimo se”.

Kako je saopštio domaći distributer Taramaunt, film rediteljke Sem Tejlor Džonson je od premijere 11. februara, zaključno sa nedeljom, pogledao 62.361 gledalac.

To >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je više od otvaranja filma Montevideo, vidimo se”, koji je bio rekorder na našoj teritoriji. Zajedno sa bioskopima u Bosni i Hercegovini, za koje Taramaunt film takođe ima ugovor za ovaj naslov, film “Pedeset nijansi - siva” videlo je 81.200 gledalaca.

Osim toga, gledanost tokom prvih dana prikazivanja filma u Srbiji veća je i od otvaranja velikih internacionalnih hitova poput serijala “Hobit” koji je do sada držao rekord među stranim filmovima.

Film “Pedeset nijansi - siva” oborio je i druge rekorde na domaćim blagajnama: najbolje otvaranje filma koji je režirala žena, najbolje otvaranje za Dan zaljubljenih, najbolje otvaranje filma koji nosi cenzorsku oznaku R.

Film je takođe opustošio i svetske blagajne, iako ga kritika nije preterano hvalila. Najviše kritika upućeno je zato što film ne sadrži mnogo eksplicitnih scena seksa zbog kojih je knjiga postala toliko popularna.

Uz sve to, glumica Dakota Džonson, koja tumači glavnu žensku ulogu, otkrila je kako je tražila da je u jednoj od seksi scena zameni dublerka.

"Tu je taj krupni kadar moje zadnjice koju Grej udara kaišem. Zapravo nije moja, već dublerkina, jer ja ne volim da me udaraju po dupetu", izjavila je mlada glumica gostujući u američkoj TV emisiji "Entertainment Tonight".

Ni njen partner u filmu Džejmi Dornan nema sadomazohističkih sklonosti.

"Pre filma nisam ništa znao o sadomazohizmu. Morao sam mnogo toga da naučim budući da igram 'eksperta'", naveo je on u intervjuu za BBC. O junaku filma Kristijanu Greju tridesetdvogodišnji glumac nema neko naročito mišljenje - "bizaran je i pomalo imbecilan".

"Svakako nije običan čovek. Veoma je komplikovan i stalno u sukobu sa samim sobom. Volim tu vrstu uloga, zanimljive su mi", objasnio je Dornan.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Od "50 nijansi sive" već 250 mil $

Izvor: B92, 16.Feb.2015

Filmska adaptacija romana “Pedeset nijansi sive” oborila je za vikend rekorde zaradom na bioskopskim blagajnama...Prva dva dana prikazivanja film je zaradio skoro 250 miliona dolara, prenose mediji...Film je u SAD-u zaradio rekordnih 81,7 miliona dolara i više od 248,7 miliona dolara širom sveta,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.