Oprečne izjave Gadafijevih sinova

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Sep.2011, 05:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oprečne izjave Gadafijevih sinova

KAIRO -

Sin libijskog lidera Saif al Islam obećao je nastavak otpora snagama koje su proterale Muamera Gadafija iz Tripolija i pozvao Libijce da vode rat protiv pobunjeničkog Nacionalnog prelaznog saveta i njegovih pomagača iz redova NATO.

U izjavi koju je preneo sirijski satelistski >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << TV kanal, Saif je rekao da govori iz jednog predgrađa Tripolija i obećao da će osloboditi glavni grad od pobunjeničkih snaga, prenosi Rojters.

"Uveravamo ljude da smo ovde, da smo spremni i u dobroj formi. Otpor se nastavlja i pobeda je blizu", kazao je Saif.

U međuvremenu, oglasio se i drugi Gadafijev sin Sadi sa oprečnom izjavom, navodi Rojters. On je za TV stanicu "Al Arabija" rekao da je kontaktirao komandanta Prelaznog saveta pobunjenika u Tripoliju kako bi se obustavilo krvoproliće.

Sadi je naveo da ima ovlašćenje od oca da predloži pregovore pobunjenicima kako bi se zaustavile borbe.
Pogledaj vesti o: Tripoli,   Gadafi,   Libija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.