GADAFI PLAĆAO MILOŠEVIĆA I ŠEŠELJA

Izvor: Kurir, 03.Sep.2011, 08:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

GADAFI PLAĆAO MILOŠEVIĆA I ŠEŠELJA

BEOGRAD - Naplatili prijateljstvo! Svrgnuti libijski vođa Moamer Gadafi finansirao je nekoliko evropskih političara, a među njima i pokojnog predsednika SRJ Slobodana Miloševića i lidera SRS Vojislava Šešelja, piše u depešama koje su u zgradi libijske obaveštajne službe pronašli pobunjenici!

BEOGRAD - Naplatili prijateljstvo!

Svrgnuti libijski vođa Moamer Gadafi >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << finansirao je nekoliko evropskih političara, a među njima i pokojnog predsednika SRJ Slobodana Miloševića i lidera SRS Vojislava Šešelja, piše u depešama koje su u zgradi libijske obaveštajne službe pronašli pobunjenici!

Kako navode, među dokumentima su i oni koji se tiču finansiranja francuskog predsednika Nikole Sarkozija, italijanskog premijera Silvija Berluskonija, američkog diplomate Dejvida Velča, ali bivšeg hrvatskog predsednika Stjepana Mesića. Sve to tvrdi predsednik libijske Republikanske stranke za demokratiju i pravdu Farag Abu Aleš.

On navodi da je Gadafi plaćao Miloševića, pa čak i tokom ratova s Hrvatskom, u BiH i na Kosovu, jer mu je dugovao uslugu.

- Devedesetih godina, kad su islamisti digli ustanak protiv Gadafija, Milošević je poslao pilote iz Srbije da na njih bacaju bojne otrove. Kad je Milošević umro, Gadafi je počeo da finansira Vojislava Šešelja - tvrdi Aleš.

Potpredsednik SRS Dragan Todorović ističe da Gadafi nije plaćao Šešelja.

- Nije moguće da je finansirao Šešelja posle Miloševićeve smrti jer je on i tad bio u Hagu - prvo će Todorović. Na našu konstataciju da je mogao da plaća stranku, a ne Šešelja lično, potpredsednik SRS kaže da je „možda finansirao pojedince iz stranke“.

- A to pitajte Tomu Nikolića! Mi te pare nismo videli. Ni mi nismo znali ko je sve tad finansirao stranku. Na primer, ono što je Nikolić rekao jednom na televiziji, da ga je plaćao Mišković. Tako je možda i s Gadafijem - rekao je Todorović.

J. Velinović - S. Mališić

Dačić: Sve je moguće!

Lideru SPS Ivici Dačiću nije poznato da je Gadafi plaćao Miloševića, mada to ne isključuje.

- Zna se da je Gadafi imao odlične odnose sa svim vlastima u Srbiji, pa i s Miloševićem. Mogu da tvrdim da nije finansirao partiju otkako sam na njenom čelu, a da li je finansirao Miloševića, to stvarno ne znam - kaže Dačić.
Pogledaj vesti o: Moamer Gadafi,   Vojislav Šešelj,   Gadafi

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.