UŽIVO Dinkić: Dačić je obmanuo narod i plaši se za svoju poziciju

Izvor: Blic, 30.Jul.2013, 19:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UŽIVO Dinkić: Dačić je obmanuo narod i plaši se za svoju poziciju

Ministar finansija i privrede Srbije i lider Ujedinjenih regiona Srbije (URS) Mlađan Dinkić rekao je da je premijer Ivica Dačić insistirao da on i URS napuste vladu. Dinkić je rekao da je premijer obmanuo javnost i da je predlažio uklanjanje te stranke iz vlade zato što se plaši izbora.

"Nisam ja poremetio >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << odnose sa njim. On se boji za svoju poziciju premijera, imajuću u vidu podršku koju ima Aleksandar Vučić. On vidi Vučića kao suštinskog premijera ali on želi da formalno bude premijer, kako je juče rekao, barem još neko vreme", rekao je Dinkić na konferenciji za novinare.

Dinkić je na konferenciji za novinare u stranačkim prostorijama rekao da je Dačić uplašen za svoju poziciju premijera ukoliko URS ostane u vladi.

Dinkić je rekao da mu je Dačić saopštio da je njegovo premijersko mesto ugroženo, ukoliko ne bude promene na čelu ministarstva finansija, jer ukoliko se naprednjacima da i ministarstvo finansija i ministarstvo privrede, neće biti izgovora za raspisivanje prevremenih izbora.

Predsednik URS je kazao da je prvi potpredsednik vlade i predsednik Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić bio za to da URS ostane u vladi.

"Debatovali smo sinoć četiri sata jer ja nisam mogao da pronađem veliku vezu između mog napuštanja ministarstva finansija i njegovog ostanka na mestu premijera", rekao je Dinkić.

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.