Dinkić bliži odluci da ostane u Vladi

Izvor: Blic, 28.Jul.2013, 13:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dinkić bliži odluci da ostane u Vladi

Premijer Ivica Dačić i potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić razgovarali su juče po podne dva sata o nastavku rekonstrukcije Vlade, saznaje “Blic”. Sastanku koji je počeo posle konferencije za novinare priključio se i Dinkić kome je poručeno da ako ne pristane na razdvajanje svog resora na ekonomiju i finansije, neće više biti deo Vlade. Mlađan Dinkić

Dinkić još nije Dačiću i Vučiću rekao šta je odlučio. On stav da Ministarstvo ekonomije i finansija >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ne treba razdvajati na dva resora opravdava navodima da je to protivno koalicinom sporazumu koji je potpisan prilikom formiranja vladajuće koalicije. Sa druge strane, izlazak iz ove vlade u URS vide kao “složeniji proces” u odnosu na odlazak ove stranke iz prethodnih vlada. Deo stranke smatra i da je cela priča o razdvajanju resora zapravo i imala za cilj da se URS dovede u poziciju da izađe iz Vlade, kojoj i nije potreban za većinu.

- Dinkić je bliži odluci da ostane u Vladi, ali se još razmatra po kom bi modelu to bilo, on ne želi da razdvaja svoj resor, ali će razmisliti i o tome - kaže naš izvor blizak vrhu URS.

Ukoliko Dinkić ne pristane na razdvajanje resora i URS time bude proglašen viškom u Vladi, kako saznajemo, potpredsedničko mesto na kome je do sada bila Suzana Grubješić biće ukinuto i neće se popunjavati nekim novim članom Vlade.

Dačić i Vučić su juče razgovarali o nastavku rekonstrukcije, ali ne samo ministara već je razmatrano koji direktori javnih preduzeća bi mogli biti smenjeni. Izvor “Blica” kaže da je bilo reči o direktorima značajnih preduzeća poput EPS i „Železnica“, ali konačne promene nisu dogovorene.

Premijer Dačić je juče rekao da parlamentarna većina postoji sa URS ili bez njega.

- Ukoliko se stavovi i ciljevi poklapaju, nastavićemo dalje u istom formatu, a ukoliko to ne bude slučaj, svakako će se nastaviti dalje bez URS - kaže Dačić.

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: Mlađan Dinkić,   Ivica Dačić

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.