Antikorupcijska liga ponovila optužbe na račun Dinkića

Izvor: Blic, 11.Dec.2013, 17:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Antikorupcijska liga ponovila optužbe na račun Dinkića

Nevladina organizacija Antikorupcijska liga Balkana ponovila je danas optužbe na račun nekadašnjeg guvernera Narodne banke Jugoslavije i lidera URS-a Mlađana Dinkića da je na Kipru pronašao državni novac Srbije, kao i da je koruptivnim radnjama oštetio republički budžet za više stotina miliona evra.

Nekadašnji rukovodilac trezora Beobanke Slavica Đukić izjavila je na konferenciji za novinare da je lično lideru URS-a i tadašnjem viceguverneru >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << NBJ Radovanu Jelašiću predala dokumentaciju iz koje se vidi gde je otišao novac koji je 1995. i 1996. preko Beobanke iznošen iz zemlje.

- Lično sam se potrudila da dokumentaciju o svom iznetom novcu predam Dinkiću. Posle 5. oktobra i on i Jelašić su imali informacije gde je novac otišao - rekla je Đukićeva.

Ona je dodala da je od juna-jula 1995. do juna-jula 1996. svake nedelje jednom do dva puta švajcarskoj Union banci u Cirihu slat novac, ali da nije sigurna da je on završio na toj adresi.

- Taj novac nije vraćen u Beobanku - rekla je Đukić i dodala da je, bez obzira na odliv novca, ta banka bila likvidna i da je bez razloga 10.000 njenih zaposlenih ostalo bez posla kada je ona otišla u stečaj.

Pročitajte još Domagoj Margetić: Dinkić učestvovao u pranju novca sa Kipra URS: Podnećemo tužbu protiv Domagoja Margetića Dinkić: Pare na Kipru nikad nisu nađene

Predstavnik Antikorupcisjke lige, hrvatski novinar Domagoj Margetić prikazao je novinarima ugovor o kupovini preduzeća Mobi 63 d.o.o. na osnovu kojeg Vlada Srbije za 357,9 miliona evra otkupljuje 30 odsto tog preduzeća koje, na osnovu ugovora, vredi svega 39, 6 miliona evra.

On je optužio Dinkića da je potpisivanjem tog ugovora koruptivnim radnjama oštetio budžet Srbije za više stotina miliona evra.

- Ovo je čista matematika koja dokazuje odgovornost Mlađana Dinkića. Svako pominjanje afere izvan činjenica su politički spinovi koji služe da bi se zataškala veoma ozbiljna afera i da bi Dinkić izbegao odgovornost - rekao je Margetić.

On je Vladu Srbije pozvao da se jasno izjasni na navedene optužbe i da kaže da istraga treba da se obavi kako treba, jer je na to obavezuje, kako kaže, Rezolucija

Evropskog parlamenta od 29. marta 2012.

- Do 25. decembra predaćemo Evropskom parlamentu izveštaj da li Srbija ispunjava svoje obaveze iz člana 19 ove rezolucije - najavio je Margetić.

Na konferenciji za novinare predstavljen je i izveštaj Antikorupcijske lige Balkana o ugovoru između Telekoma Srbija i M-Tel iz Republike Srpske o nabavci digitalne televizijske platforme, u kojem su istaknute disproporcije u visini iznosa neophodnihi za njegovu realizaciju, a na štetu budžeta Srbije.

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: Mlađan Dinkić,   Ujedinjeni Regioni Srbije

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Đukić: Dinkiću sam dala papire o parama na Kipru

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Dec.2013

Nekadašnji rukovodilac trezora Beobanke Slavica Đukić izjavila je na konferenciji za novinare da je lično lideru URS-a i tadašnjem viceguverneru NBJ Radovanu Jelašiću predala dokumentaciju iz koje se vidi gde je otišao novac koji je 1995. i 1996. preko Beobanke iznošen iz zemlje.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Slavica Đukić: Za godinu dana iz Beobanke izneto 500 miliona maraka

Izvor: NaDlanu.com, 11.Dec.2013

Nekadašnji rukovodilac trezora Beobanke Slavica Đukić je na današnjoj konferenciji za novinare Antikorupcijske lige Balkan rekla kako je u periodu od juna 1995. do jula 1996. godine iz trezora Beobanke izneto oko 500 miliona tadašnjih maraka i da je ona potpisivala sve te naloge...„Novac se iznosio...

Nastavak na NaDlanu.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.