Zbogom BiH Dodik najavio istorijske promene na Balkanu u narednih 60 dana

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Feb.2020, 18:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Zbogom BiH" Dodik najavio istorijske promene na Balkanu u narednih 60 dana

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik je na posebnoj sednici Narodne skupštine Republike Srpske rekao da je visoki predstavnik "podlac koji pokušava da podvali odluke i zakone mimo Dejtona".  

Dodik je obraćanje započeo rečima:

- Goodbye BiH, welcome RS-exit ("Zbogom BiH, dobrodošao RS Egzit").

Skupština RS raspravlja o krizi u BiH nastaloj posle spornih odluka Ustavnog suda BiH.

Dodik je kazao i da je Narodna skupština >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Republike Srpske "ključno mesto svih odluka" i da samo ona može da govori u ime naroda.

- Mi ne smemo oklevati da donesemo odluke važne za našu budućnost. Ovaj put smo ozbiljni i nećemo prihvatiti neko drugo kretanje - rekao je Dodik.

On je dodao i da Republika Srpska i srpski narod nemaju šanse u BiH jer se posmatraju kao kategorija koju Sarajevo i Bošnjaci ne prihvataju i koju mrze i žele da unište, te da su bošnjački političari uvereni da je došao trenutak za konačni obračun sa srpskim narodom.

- Njihovo uverenje da će im stranci spasiti državu je naivno. Srpska nema nijednu drugu soluciju nego da se vodi svojim interesima - dodaje Dodik.

On je rekao i da je posebna sednica sazvana jer je srpski narod prevaren.

- Pokušavaju nas napraviti manje vrednim računajući da samo oni znaju šta je za nas dobro. Sve o Ustavnom sudu je već rečeno. Ovaj put je taj sud otišao dalje i sebi dao za pravo da donosi odluke i prebacuje imovinu na BiH, a to joj ne pripada - naveo je Dodik.

Srpski član Predsedništva je istakao da mnogi sa zapada misle da Srpska nije sposobna i spremna da brine sami o sebi.

Dodik se zahvalio liderima svih političkih partija na predanom radu i spremnosti da prevaziđu netrpeljivosti u odbrani interesa Srpske.

- Za 60 dana se vidimo i verujem da ćemo biti u onome što sam na početku rekao - poručio je Dodik.
Pogledaj vesti o: Milorad Dodik

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.