Vučić pozvao Dodika na hitne konsultacije

Izvor: RTS, 13.Jul.2014, 15:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić pozvao Dodika na hitne konsultacije

Premijer Srbije Aleksandar Vučić pozvao je predsednika Republike Srpske Milorada Dodika da sutra hitno dođe u Beograd na konsultacije zbog izjava premijera Turske Redžepa Tajipa Erdogana.

Vučić smatra da bilo kakve izjave, koje ugrožavaju krhku regionalnu stabilnost, nisu dobre i očekuje od Evropske unije, a posebno od Nemačke, da pomognu očuvanju regionalnog mira i bezbednosti, saopštila je Kancelarija >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Vlade Srbije za saradnju s medijima, prenosi Tanjug.

Premijer Aleksandar Vučić primiće sutra ambasadora Turske u Beogradu Kemala Bozaja povodom poslednjih izjava turskog premijera Redžepa Tajipa Erdogana, saznaje Beta.

Srbija je bila i ostaće posvećena miru i stabilnosti, ali ni drugima neće dozvoliti da se uruši sve ono što su države i narodi Zapadnog Balkana gradili u poslednjoj deceniji, navodi se u saopštenju.

Vučić je danas primio Dodikovo pismo, u kojem se izražava zabrinutost zbog izjava predsednika Vlade Turske Redžepa Taipa Erdogana, saopštila je vladina kancelarija za medije.

Erdogan je izjavio na jednom predizbornom skupu da bi, kako je preneo Večernji list u izdanju za BiH, svako ko na bilo koji način "dirne Bošnjake" protiv sebe imao "100 miliona Turaka", istakavši da zato ne treba da čudi "kada turski ratni brod uplovi u Neum" jer je to znak podrške suverenitetu BiH, preneo je Večernji list.

Ambasador Turske u BiH Džihad Erginaj demantovao je, međutim, navode medija o Erdoganovoj izjavi, prenosi agencija Anadolija.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dodik i Vučić o izjavi Erdogana

Izvor: BanjalukaLive.com, 14.Jul.2014, 00:33

U Beogradu je počeo sastanak predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i premijera Srbije Aleksandra Vučića. Dodik je rekao da će se sastati sa Vučićem u vezi sa izjavom turskog premijera Redžepa Tajipa Erdogana, te pojasnio da je ovakav sastanak planiran i ranije, ali je njegovo održavanje...

Nastavak na BanjalukaLive.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.