ŠMIT POKAZAO PRAVO LICE Skandalozne pretnje - udario na Dodika, pa potkačio Srbiju

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Okt.2023, 17:16

ŠMIT POKAZAO PRAVO LICE Skandalozne pretnje - udario na Dodika, pa potkačio Srbiju

Skandalozne pretnje Šmita, pozvao EU da ne pregovara sa Dodikom.

Kristijan Šmit ponovo je izneo sramnotne uvrede na račun Republike Srpske i predsednika Milorada Dodika.

Šmit je u intervjuu za Rojters izneo niz optužbi na račun Dodika.

- Secesionistička politika Milorada Dodika ključni je izazov za političko rešenje kojim je okončan rat u Bosni i Hercegovini >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << - kazao je Nemac.

- Dodik ne prihvata Bosnu i Hercegovinu, on daje spin koji je apsolutno pogrešan - rekao je Šmit.

Nemac je rekao da bi Dodik mogao da završi sa svojim narodom kao Pridnjestrovlje, upoređujući prorusku regiju istočne Moldavije koja se otcepila 1992., ali još uvek nema međunarodno priznanje.

Nemac je bez imalo srama rekao i da međunarodni partneri koji pregovaraju o putu BiH ka integraciji u Evropsku uniju ne bi trebali da pregovaraju s Dodikom o osnovnim pitanjima.

- Čvrsto verujem u evropske integracije, ali ne u cene koje postavlja Dodik nego u evropske standarde - rekao je Šmit.

Ukazao je na, kako kaže, mešanje susedne Hrvatske i Srbije u unutrašnje stvari BiH, te rekao da bi destruktivnu ulogu mogla da odigra i "srpska saveznica" Rusija.

- Mora biti sasvim jasno da je Bosna i Hercegovina suverena zemlja kao što je uspostavljeno Dejtonom. A ne samo još jedan sused gde možete da vršite uticaj. Postoje tendencije na strani Hrvatske kao i neke tendencije sa strane Srbije – rekao je Šmit.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.