RS kupila tri ruska helikoptera za MUP

Izvor: B92, 25.Jun.2020, 12:18

RS kupila tri ruska helikoptera za MUP

Moskva -- Republika Srpska kupila je tri ruska helikoptera "Ansat" za potrebe policije, a prvi će biti dostavljen Srpskoj u septembru, rekao je Milorad Dodik.

Dodik, koji je juče boravio u Moskvi na Paradi pobede, rekao je za agenciju RIA Novosti da je ta nabavka realizovana uprkos, kako je naveo, svim pritiscima zapadnih partnera da je spreče.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske u >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << januaru je objavilo izbor dobavljača helikoptera za oko 22 miliona evra, a kao jedini ponuđač navedena je kompanija "Ruski helikopteri".

Reč je o tri "Ansat" laka helikoptera.

Dostava lakih helikoptera iz ruskog grada Kazanja očekuje se u septembru ove godine i maju naredne i januaru 2022. godine.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.