RS kupila tri ruska helikoptera za MUP

Republika Srpska kupila je tri ruska helikoptera "Ansat" za potrebe policije, a prvi će biti dostavljen Srpskoj u septembru, rekao je Milorad Dodik.

Region

Izvor: B92

Četvrtak, 25.06.2020.

11:50

RS kupila tri ruska helikoptera za MUP
Foto: EPA,SERGEI ILNITSKY

Dodik, koji je juče boravio u Moskvi na Paradi pobede, rekao je za agenciju RIA Novosti da je ta nabavka realizovana uprkos, kako je naveo, svim pritiscima zapadnih partnera da je spreče.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske u januaru je objavilo izbor dobavljača helikoptera za oko 22 miliona evra, a kao jedini ponuđač navedena je kompanija "Ruski helikopteri".

Reč je o tri "Ansat" laka helikoptera.

Dostava lakih helikoptera iz ruskog grada Kazanja očekuje se u septembru ove godine i maju naredne i januaru 2022. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Preuzeće kontrolu? Putin: Setite se 90-ih...

Ruski predsednik Vladimir Putin najavio je mogućnost nacionalizacije kompanija u interesu nacionalne odbrane, napominjući da je prelazak preduzeća u državnu svojinu opravdan samo ako radnje vlasnika štete bezbednosti zemlje.

15:15

27.4.2024.

1 d

Svet

Hej, Rusi, odakle vam pravo?!

Italija je ambasadoru Rusije izrazila negodovanje zbog toga što je je ruski energetski gigant Gasprom preuzeo kontrolu nad filijalom italijanskog Aristona "Termo Group" - objavio je ministar spoljnih poslova Italije Antonio Tajani.

9:17

28.4.2024.

1 d

Podeli: